Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

HEWLETT PACKARD KAI DELL ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ 3PAR


Ελάχιστοι είχαν ακούσει μέχρι σήμερα το όνομα 3PAR, όμως χάρη στην HP και τη Dell η μέχρι πρότινος άσημη εταιρεία τείνει να αποκτήσει φήμη πολύφερνης νύφης. Η καλιφορνέζικη επιχείρηση έχει εξελιχθεί εδώ και λίγες ημέρες σε Μήλον της Έριδος, καθώς τόσο η HP, όσο και η Dell έχουν ξεκινήσει έναν...
άτυπο πόλεμο προσφορών, με στόχο την εξαγορά της 3PAR και των προϊόντων της.

Η αρχή έγινε στις 10 Αυγούστου, όταν η Dell κατέθεσε πρόταση ύψους 1,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της 3PAR. Λίγες μέρες μετά, κι ενώ η είδηση είχε περάσει στα "ψιλά", η HP κατέθεσε τη δική της πρόταση, με το ποσό να φτάνει τα 1,6 δισ. δολάρια. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, η Dell έχει μόλις καταθέσει πρόταση ύψους 1,8 δισ. δολαρίων και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κόντρα των δύο εταιρειών θα ανεβάσει κι άλλο την τιμή της 3PAR.

Η 3PAR ιδρύθηκε το 1999 και ειδικεύεται σε συστήματα αποθήκευσης δεδομένων και διαχείρισης πληροφοριών. Όπως φαίνεται, η Dell και η HP θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους σε νέους τομείς και η εξαγορά της 3PAR είναι το όχημα για να μπουν γερά στο χώρο των cloud services.

Reuters