Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ....


Φωτιές σε Κεφαλονιά, Πόρτο Χέλι, Ιωάννινα, Αίγιο και Θεσσαλονίκη...
Έξι πυρκαγιές μαίνονται αυτή την ώρα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της επικράτειας: στην Κεφαλονιά, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές, στο Πόρτο Χέλι, στα Ιωάννινα, στο Αίγιο και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Στην Κεφαλονιά, η πρώτη εστία...

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ MI6 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μετά την είδηση ότι ένας άνδρας, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών MI6, βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμα του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η σορός του άνδρα, 31 ετών, βρέθηκε σε διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο κτιρίου στην περιοχή Πίμλικο στο Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας.

Το θύμα ονομαζόταν Γκάρετ Γουίλιαμς, δεν είχε εμφανιστεί επί αρκετές ημέρες και...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 1 - 1 ΤΕΛΙΚΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ


«Χαρακίρι» με το καλημέρα! Πιο άμεσα δεν γινόταν να… πεθυμήσει ο Παναθηναϊκός τον Τζιμπρίλ Σισέ! Παναθηναικός - Ξάνθη 1-1 στην άδεια Λεωφόρο.
«Τζίγγερ πούλα» και στις ταράτσες!...

ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΕΝΟΨΕΙ Δ.Ε.Θ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι η φετινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα διανθίζεται με υποσχέσεις για παροχές.
Ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε λαϊκίστικη την εξαγγελία μέτρων που δεν...

ΠΩΣ ΞΕΒΙΔΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΛΑΜΠΑ ;

Συμβαίνει συχνά να σπάει η λάμπα και να μη μπορείτε να την ξεβιδώσετε... έτσι νομίζετε.. γιατί το κόλπο υπάρχει και είναι απλό:

ΣΤΗ Θ. ΤΖΑΚΡΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στη Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher Obenmaier.

Η κα Τζάκρη συγχάρηκε τον κ. Obenmaier για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή διαμονή στη...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 1 - 1

50' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!: Η Ξάνθη φέρνει το ματς στα ίσια... Ο Έλιγκτον εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και του Καντέ και με σουτ κάνει το 1-1.

ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Τέτοια ώρα καθαρίζουν τους δρόμους;Τώρα τους έπιασε η προκοπή;

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Το πρώτο γκόλ του πρωταθλήματος για φέτος.

9' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παίρνει το προβάδισμα!...

EKΛΕΙΣΕ ΤΟ www.halkidikinews.gr ;

Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.



ή έπεσε ο server τους ή το έκλεισαν το μαγαζί. Τι άραγε ;

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ;


Ένα, κανονικών διαστάσεων, μολύβι μπορεί να γράψει μέχρι και...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΛΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 2-3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Μετά απο συσκέψεις με την οικογένεια μου αποφασίσαμε να μην ασχοληθώ με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Είμαι μεσα στις 2-3 επιλόγες για αντιπεριφερειάρχης. Μπορώ να προσφέρω με την εμπείρια μου!







φωτο απο ypotheto.blogspot.com

ΛΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Και τους έπιασαν και κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Στη μία το μεσημέρι μπήκαν σε τράπεζα στο Βραχάτι Κορινθίας και με την απειλή όπλων πήραν 39.000 ευρώ.
Ανέβηκαν στη μηχανή που είχαν παρκάρει απ' έξω και έφυγαν. Στο δρόμο έπεσαν πάνω σε ένα αυτοκίνητο και τραυματίστηκαν....

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ DNA TOY ΣΙΤΟΥ

Ένα ακόμη βήμα προς την παρασκευή μεταλλαγμένου σίτου, έκαναν οι επιστήμονες που αποκωδικοποιήσαν τη γενετική του ακολουθία. Πρόσχημα πάντα η εξάλειψη της πείνας.
Επιστήμονες ανακάλυψαν και δημοσίευσαν, σχεδόν όλη την πολύ περίπλοκη γενετική ακολουθία του σιταριού και...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ ΣΕ ΡΑΜΠΑ Α.Μ.Ε.Α.



Τι να πει κανείς γι’ αυτό τον ασυνείδητο οδηγό, που μάλιστα είναι και υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης….
Με το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ παρακαλώ, είχε σταθμεύσει σήμερα στις 2:40 το μεσημέρι εξ’ ολοκλήρου πάνω στο πεζοδρόμιο, και μάλιστα ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!! Και όλα αυτά σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, την οδό Αβέρωφ (γωνία με Ανωπόλεως)!! Οι πεζοί ήταν αναγκασμένοι να...

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η τηλεόραση της Χιλής μετέδωσε τις πρώτες εικόνες της ομάδας των 33 ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί σε ένα ορυχείο, δείχνοντάς τους οργανωμένους και χαλαρούς, να εξηγούν το πως έχουν οργανώσει τη ζωή τους σε βάθος 700 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης.
Η δημόσια τηλεόραση TVN μετέδωσε σύντομα αποσπάσματα από ένα βίντεο, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, που έχει ήδη παρουσιαστεί στις οικογένειες των 33 ανθρακωρύχων, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί εδώ και...

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΣΤΟ SUPER

Aγχωμένος φαίνεται ο Γιάννης Τζίτζιος αντινομάρχης Χαλκιδικής και υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας image maker ποιον έχει?

............
Σα να ακουω τον Γιοβανούδα είναι... τα ίδια λένε!

ΜΟΡΑΣ ¨ΤΕΛΟΣ¨ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Μετά τα ευχάριστα νέα που ήρθαν από την κλήρωση των ομίλων του Europa League, ήρθαν τα άσχημα από την Μπολόνια η οποία έμεινε αμετακίνητη στις απαιτήσεις της που είναι απαγορευτικές για την ΑΕΚ. Διαψεύδει η πλευρά του παίκτη.

Έτσι πλέον η Ένωση πρέπει να στραφεί στις...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ: AΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΠΡΙΝΤΑΚ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ "ΑΝΕΥ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑΣ"

Αρκετές ομοιότητες, αλλά και διαφορές με την χθεσινή τραγωδία στη νότια Κρήτη, έχει ένα άλλο τραγικό ατύχημα που στοίχισε την ζωή σε έναν από τους καλύτερους πιλότους F-16, όχι μόνο της Π.Α., αλλά και γενικότερα - όπως λένε όσοι ήξεραν από κοντά τον σμηναγό Αλέξη Μπρίντακ. Στις 26 Νοεμβρίου 1992 κατά τη διάρκεια συνδυασμένης άσκησης εικονικής αερομαχίας DACT-4 (Dissimilar Air Combat Tactics) «Ιέραξ 3», στο Βόρειο Αιγαίο...

ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ..

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου.
Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο ηγέτης της Λέγκα Ουμπέρτο Μπόσσι, σε συνάντησή τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν το κυβερνητικό έργο, ζητώντας από το κοινοβούλιο, την έγκριση των πέντε, κύριων, προγραμματικών σημείων δράσης ομοσπονδιακό σύστημα, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, σχέδιο ενίσχυσης του ιταλικού νότου, αναμόρφωση της δικαιοσύνης και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.
Σύμφωνα με αναλυτές, ο "Καβαλιέρε" φοβάται ότι η...

"ΦΙΜΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Πολλές φορές απορούμε με τις αποφάσεις των Αρχών τούτης της χώρας.


Την ώρα που η προπαγάνδα κάποιων γειτόνων μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την στιγμή που κάποιοι «λατρεμένοι γείτονες μας» (σαν το σήριαλ του MEGA CHANNEL) έχουν αναγάγει τις Ραδιοσυχνότητες σε εργαλείο προώθησης πεποιθήσεων, αντιλήψεων και διεκδικήσεων, την ώρα που οι Ρ/Σ κάποιων όμορων Κρατών αποτελούν μέσα διείσδυσης, αν θέλετε μοχλοί άσκησης πίεσης στο μυαλό και...

ΜΙΑ ΔΙΚΑΤΑΡΤΗ ΣΚΟΥΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Mια υπεραιωνόβια, δικάταρτη σκούνα, που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου από τη Στοκχόλμη, έχοντας ως προορισμό την Κωνσταντινούπολη, έχει αράξει αυτές τις ημέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης και της επιστήμης.
      Πρόκειται για τη Hulda (Χούλντα), που κατασκευάστηκε το 1905 στη Σουηδία και...

ΤΟ ΕΣΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ...ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ



Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας από τους γιατρούς του ΕΣΥ μόνιμους επιμελητές και συμβασιούχους ειδικευόμενους…..

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ

Αύριο, Σάββατο, στις 17.30, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Άρτας θα γίνει η κηδεία του 33χρονου σμηναγού Αναστασίου Μπαλατσούκα, που σκοτώθηκε χθες στο... αεροπορικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο 33χρονος καταγόταν από την Άρτα, όπου ζει και η οικογένειά...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΗΣ FIBA

Γιόνας Καζλάουσκας: «Ό,τι έγινε έγινε, το αφήσαμε πίσω, αφού πρώτα είχαμε μιλήσει με τα παιδιά επί ελληνικού εδάφους ακόμη. Γνωρίζουμε βέβαια όλοι πως δεν ήταν καλό αυτό που συνέβη. Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση. Είδε όλος ο κόσμος το βίντεο. Θα έπρεπε να είχαν ελέγξει κάθε τι που συνέβη αν ήθελαν να αποδώσουν δικαιοσύνη. Δεν είναι καλά σίγουρα αυτά που συνέβησαν για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά κάποιος τα...

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΛΟΓΩ...ΦΙΔΙΟΥ

Μπλακ άουτ δέκα ωρών προκάλεσε ένα φίδι σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όταν μπήκε σε έναν διακόπτη!Το φίδι όπως ήταν φυσικό κάηκε ζωντανό ενώ για περίπου μισή μέρα το νοσοκομείο Vassar Brothers Hospital έμεινε χωρίς ρεύμα, την Τρίτη (24/8). Το περιστατικό συνέβη απόγευμα και έπειτα από...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

Ο Πάνος Καμμένος που οδηγεί την κούρσα της εξεταστικής με την εμπεριστατωμένη έρευνα που έχει κάνει, για άλλη μία φορά εξέθεσε ανεπανόρθωτα έναν από τους Καίσαρες της “ισχυρής Ελλάδας”. Τον πρώην “τσάρο” κύριο Χριστοδουλάκη.
Διαβάστε πως με την υπογραφή του κυρίου Χριστοδουλάκη το δημόσιο πλήρωσε τους Γερμανούς για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα! Διαβάστε πως χαρίστηκαν εκατομύρια, πως ο ΟΣΕ έγινε ζημιογόνος μα κυρίως…

ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

"Η ΑΔΕΔΥ που προαναγγέλει μπαράζ κινητοποιήσεων τι ακριβώς εννοεί; Μια 24ωρη το μήνα; Προσπαθούν να μας κάνουν να χάσουμε και το νόημα των λέξεων;"

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του έναντι των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη
 συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους...

ΣΤΑ 134 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Σε 134 ανέρχονται τα άτομα που έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, μετά τη διάγνωση πέντε νέων κρουσμάτων.
    Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί...

ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 36χρονος σμηναγός  Ιωσήφ Αναστασάκης, πατέρας ενός παιδιού, που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του λόγω της σοβαρής εσωτερικής αιμορραγίας.
Οι γιατροί τον χαρακτηρίζουν παλικάρι, καθώς δείχνει ότι προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή παρά την κατάστασή του, καθώς έχει χάσει πλέον την επαφή με το περιβάλλον, λόγω τραυμάτων και στην περιοχή του εγκεφάλου.
Ο γιατρός του νοσοκομείου Ιεράπετρας, που συνόδευσε στο ελικόπτερο σούπερ πούμα τον 36χρονο σμηναγό, είπε ότι η εσωτερική αιμορραγία είναι τρομακτική, αλλά έως τότε ο πιλότος διατηρούσε τις αισθήσεις του και κατόρθωνε να...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ....ΕΒΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στήριξη στην πρόσφατη τοποθέτηση του ΕΒΕΑ για έξοδο της χώρας από την κρίση και απεμπλοκή από το μνημόνιο παρείχε... σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ...

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ iPHONE 4 - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Στην Ελλάδα διαθέσιμο από σήμερα το iPhone 4. Δείτε τις τιμές.
Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, η εμπορική διάθεση του iPhone 4 και στην Ελλάδα. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από την Cosmote και τη Vodafone. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο ίδιος ο Steve Jobs παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλήματος στη συσκευή, σχετικό με τη λήψη του σήματος. Όπως πάντα (σε αντίθεση με τις Αμερικάνικες «συνήθειες») στην Ελλάδα δεν προβλέπονται ουρές έξω από τα καταστήματα. Δείτε τις τιμές που θα είναι διαθέσιμο το iPhone 4 στην Ελλάδα από τις δύο εταιρίες…

BΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ;

Έναν καμαροσκεπή τάφο με μαρμάρινο δάπεδο και τοίχους χωρίς επιχρίσματα, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε οικόπεδο της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μελίνα Παϊσίδου, ο τάφος, που ενδέχεται να είναι της Αγίας Θεοδώρας, άρχισε να φαίνεται στις αρχές Αυγούστου και πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφτηκε ακέραιος.


Ο τάφος βρέθηκε στο πρωτοβυζαντινά στρώματα και ήταν κενός, λόγω του ότι είχε γίνει παλαιότερα ανακομιδή των οστών...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 500 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

Εκδόθηκε σήμερα η προκήρυξη για την κάλυψη 500 θέσεων Ειδικών Φρουρών. Το κείμενο της προκήρυξης έχει ως εξής:

ZHTHΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.


Θέματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων ήταν τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Οι εμπροβιοτέχνες εξέθεσαν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος και ζήτησαν τη λήψη μία σειράς μέτρων, με κύριο την αναστολή νέας αύξησης του ΦΠΑ καθώς όπως είπαν...

"TAΡΑΧΗ" ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Ρ-800 YAKHONT ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ

Image"Κορυφαίο ζήτημα ασφάλειας για το Ισραήλ είναι να εμποδιστεί η πώληση υπερηχητικών βλημάτων cruise P-800 Yakhont στην έκδοση εδάφους-επιφανείας (επακτίου αμύνης) από την Ρωσία στη Συρία" δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Τελ Αβιβ σχολιάζοντας πληροφορίες που ήθελαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ζητεί από τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν να μην πουλήσει στην Συρία τους Ρ-800. Η πώληση των Ρ-800 αλλάζει σε σημαντικό βαθμό τον συσχετισμό δυνάμεων στην ακτή της Α.Μεσογείου, αφού το σύστημα θεωρούν οι Ισραηλινοί είναι "μη ανασχέσιμο" από τα νυν αντιπυραυλικά συστήματα των ισραηλινών πλοίων...

ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ Ο.Γ.Α. ΓΙΑ 250.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρέχει ο ΟΓΑ σε περίπου 250.000 οφειλέτες του, αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους και εργοδότες- επιχειρήσεις που μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/15-7-2010)...

100 MONAΔΕΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ SPREAD ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

Παρόλο που ο ΠΑΠ όπως ακούσαμε να λέει προχθές στη Βουλή βλέπει φως στην άκρη του τούνελ και προσπαθεί να μας πείσει ότι η εικόνα αλλάζει... τα spread τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ειδικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του Ιουλίου όπου τα έσοδα ήταν κάτω από τα περσινά επί Καραμανλή, τραβάνε ξανά τον ανήφορο σε προ μνημονίου εποχές:
 

ME ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Το χάσμα που χωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους με την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.
Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε «θερμό» απεργιακό Φθινόπωρο.
Το προεδρείο της Συνομοσπονδίας επανέφερε στο «τραπέζι» τα...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που μελετά αλλαγές, κατ΄ αρχήν διορθωτικές, στο υπάρχον σύστημα και στη συνέχεια πλήρη αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στις σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά για το...

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο πρωθυπουργός, εν μέσω των θερινών διακοπών, αφού κατατρόπωσε τις πολυεθνικές, κήρυξε τον πόλεμο στην παγκόσμια φτώχεια και στις πανδημίες και ανακάλυψε τον «τέταρτο δρόμο για την παγκοσμιοποίηση», έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.
Μας διαβεβαίωσε ότι, σε μόλις 10 μήνες έκαναν...

"ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ 110 ΔΙΣ ΕΥΡΩ"

Αυτό είναι το νέο δίλημμα του ΠΑΣΟΚ
Ναι όσο και αν ακούγεται αστείο πολιτικά, αυτή τη θέση εξέφρασε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA,  ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης. Απευθύνθηκε λοιπόν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στον κ. Σαμαρά και ζήτησε, εφόσον διαφωνούν με το μνημόνιο να φέρουν 110 δις ευρώ...

O ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ....

Κάποιοι οδηγοί είναι πολύ μεγάλοι για να τους κρατήσουν οι πίστες της Γής. Σε αυτούς δε θα μπορούσε να μην ανήκει ο Παύλος Μοσχούτης, που από σήμερα τρέχει όπως μόνο αυτός ξέρει στις πίστες του ουρανού.
Πολλοί θα πουν ότι “έχασε τον τελευταίο του αγώνα”. Εγώ όμως απλά πιστεύω ότι “ανέβηκε κατηγορία”. Η επάρατη νόσος κατάφερε να λυγίσει τον 57χρονο gentleman του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1974. Ένας άνθρωπος που έγραψε το όνομά του με φωτεινά χρώματα στην ιστορία των ειδικών διαδρομών, αλλά και του Rally Acropolis που τόσο αγάπησε και που...

ΠΡΑΣΙΝΟΣ Ο ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Ισπανό επιθετικό, Λουίς Γκαρσία, ο οποίος είναι 32 ετών και την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στη Ρασίνγκ Σανταντέρ....

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Β.

Στάση εργασίας από τις 09.00 έως τις 13.00 θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ...

ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Ο ΚΑΡΤΕΡ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Jimmy Carter κατάφερε τελικά το σκοπό για τον οποίο ταξίδεψε μέχρι τη Βόρειο Κορέα, την απελευθέρωση δηλαδή του αμερικανού Aijalon Mahli Gomes, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια καταναγκαστικά έργα από το καθεστώς της Pyongyang για παράνομη είσοδο στη  Βόρειο Κορέα από την Κίνα.
«Ο Jimmy Carter και o Aijalon Mahli Gomes, επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο και...

O NTEMHΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά τις συναυλίες του στο Ηρώδειο και το Δίον, ο πιό δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης, με πωλήσεις πάνω από 50.000.000 δίσκους, εμφανίζεται στο Θάτερο Γης, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης της συναυλίας:

KΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ "ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η αποκάλυψη ότι ασθενείς που έχουν νοσήσει εξαιτίας του ιού του «δυτικού Νείλου» ύστερα από τσιμπήματα κουνουπιών διέμεναν στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές. Ο ιός επεκτείνεται πλέον ανεξέλεγκτα, χωρίς εννοείται να μπορεί να περιοριστεί. Μάλιστα, όπως δηλώθηκε και από τους αρμόδιους, ψεκασμοί στο Κέντρο της...

TEΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΟΧΙ ;

Στην αρχή το Μνημόνιο μας είχαν πει ότι είναι αδιαπραγμάτευτο και οι όροι που περιελάμβανε είναι όχι μόνο τελεσίδικοι, αλλά δεν επιδέχονται καν συζήτηση. Μετά ξαφνικά το Μνημόνιο «επικαιροποιήθηκε» κατά τη διάλεκτο και ορολογία που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση, τώρα οι ίδιοι υπουργοί που μέχρι χθες έμοιαζαν σαν...

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Οι τρεις ελληνικές ομάδες έκαναν το χρέος τους και πλέον περιμένουν να τους χαμογελάσει και η τύχη. Η βαθμολογία τους στην UEFA δεν τους επιτρέπει να βρίσκονται στα δύο πρώτα γκρουπ αλλά αυτό δεν λέει και πολλά αφού υπάρχουν αντίπαλοι που μπορούν να χαρακτηριστούν στα μέτρα τους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ

“Δεν πάμε στην ΔΕΘ λαϊκιστικά και δεν θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα”, λέει η κυβέρνηση. Κριτική και στη ΝΔ για τα όσα υποστηρίζει για τις δημοτικές εκλογές.

“Η κυβέρνηση δεν πάει στην ΔΕΘ λαϊκιστικά και δεν πρόκειται να εξαγγείλει μέτρα τα οποία δεν αντέχει η ελληνική οικονομία” δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
 
Με αφορμή την κριτική που ασκείται για τους όρους του μνημονίου δήλωσε ότι...

ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΜΕΣΑ


Tην άμεση τροποποίηση των όρων του Μνημονίου, ώστε να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και να αποδώσουν, ζητάει το ΕΒΕΑ, σε υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όπως…

PAKISTAN: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Οι πλημμύρες του Πακιστάν συνεχίζουν να σαρώνουν το νότο και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους τριών πόλεων να τις εκκενώσουν καθώς τα νερά πέρασαν πάνω από τη γέφυρα.
Περίπου 400.000 άτομα που ζουν στις πόλεις που απειλούνται στη νότια επαρχία Sindh του Πακιστάν, πιστεύεται ότι έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή.
Βορειότερα κατά μήκος του Ινδού, οι πακιστανικές αρχές αγωνίζονται...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ INTERNATIONAL CNN 28,29,30,31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εκτενές αφιέρωμα στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης κάνει το Αμερικανικό CNN στο διεθνές πρόγραμμα του από την Κυριακή 28  μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου. Το αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο της  εκπομπής "ιστορίες του κόσμου" στο οποίο προβάλλονται συνολικά η πορεία της φθίνουσας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία. Προβάλλεται επίσης έντονα η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη όχι μόνο ως ισχυρής θρησκευτικής με διεθνή ακτινοβολία προσωπικότητα αλλά και ως εκπροσώπου του αρχαιότερου θεσμού σε μια Τουρκία εκκοσμικευμένη και σε ένα κόσμο εκσυχρονισμένο και προοδευμένο. Το CNN στο ενημερωτικό δελτίο για το θέμα της εκπομπής αναφέρει:

ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ , Ο ΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.
Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.
Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.
Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα),
εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να....

ΚΑΤΑΘΕΣΗ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS

Απροσδόκητη τροπή πήρε η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, του πολιτικού μηχανικού Παντελή Καρακώστα.

O μάρτυρας ομολόγησε ότι συμμετείχε σε διακίνηση μαύρου χρήματος, προκαλώντας αναστάτωση και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για να κρίνει εάν πρέπει να συλληφθεί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Βαλυράκης σε επιστολή του προς τον εισαγγελέα αναφέρει ότι...

ΟΙ ΗΠΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Πέμπτη, Αύγουστος 26, 2010
Wikileaks - Το νέο έγγραφο: «Οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκρατία»



Ένα τρισέλιδο έγγραφο ομάδας της CIA, σχετικά με την αντίληψη πολλών χωρών ότι οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκρατία δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα Wikileaks. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2010 και σ’ αυτό εξετάζονται οι συνέπειες που έχει αυτή η διαδεδομένη αντίληψη τρίτων χωρών στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ...

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ...

ALEX JONES: When Will You Stand Up and Say Enough is Enough?

ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΕΝΟΨΕΙ Δ.Ε.Θ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι η φετινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα διανθίζεται με υποσχέσεις για παροχές.
Ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε λαϊκίστικη την εξαγγελία μέτρων που δεν...