Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ZHTHΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.


Θέματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων ήταν τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Οι εμπροβιοτέχνες εξέθεσαν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος και ζήτησαν τη λήψη μία σειράς μέτρων, με κύριο την αναστολή νέας αύξησης του ΦΠΑ καθώς όπως είπαν...αδυνατούν να την απορροφήσουν και θα αυξήσει δραματικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων. Αντίθετα, όπως είπαν, ο ΦΠΑ θα πρέπει να μειωθεί κατά μία μονάδα.

Ζήτησαν ακόμη επανεξέταση του Μνημονίου (μετά τον ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ που έχουν αντιδράσει έντονα στα όσα προβλέπει) με προοπτική επέκτασης των χρονικών περιθωρίων που δίνει, τουλάχιστον κατά δύο χρόνια, καθώς θα πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για δημόσιες επενδύσεις.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, δεσμεύθηκε για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου αλλά και την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων που υπάρχουν στο έπακρο για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στο Παρατηρητήριο Τιμών Πρώτων Υλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, θέμα για το οποίο πραγματοποιείται σειρά επαφών με όλους τους φορείς.

news247.gr/