Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Ο ΚΑΡΤΕΡ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Jimmy Carter κατάφερε τελικά το σκοπό για τον οποίο ταξίδεψε μέχρι τη Βόρειο Κορέα, την απελευθέρωση δηλαδή του αμερικανού Aijalon Mahli Gomes, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια καταναγκαστικά έργα από το καθεστώς της Pyongyang για παράνομη είσοδο στη  Βόρειο Κορέα από την Κίνα.
«Ο Jimmy Carter και o Aijalon Mahli Gomes, επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο και...
αναχώρησαν από τη χώρα» μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων σε ανταπόκρισή  του από την Pyongyang. «Ο Carter είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Εξωτερικών Kim Kye-gwan περίπου πέντε λεπτά στο αεροδρόμιο, πριν αναχωρήσει από τη χώρα» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Washington, το γραφείο του Jimmy Carter επιβεβαίωσε την πληροφορία λίγο μετά την αναχώρησή του από την Pyongyang με τον αμερικανό πολίτη  που απελευθερώθηκε. Στο μεταξύ, το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας δήλωσε στον Jimmy Carter πως η χώρα του έχει δεσμευτεί να αποπυρηνικοποιήσει τη χερσόνησο και να ξαναρχίσει τις εξαμερείς πυρηνικές συνομιλίες.«Ο Kim Yiang Nam εξέφρασε τη δέσμευση της Δημοκρατίας να αποπυρηνικοποιήσει την κορεατική χερσόνησο και να επαναλάβει τις εξαμερείς συνομιλίες» μετέδωσε το KCNA.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr