Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ..

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου.
Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο ηγέτης της Λέγκα Ουμπέρτο Μπόσσι, σε συνάντησή τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν το κυβερνητικό έργο, ζητώντας από το κοινοβούλιο, την έγκριση των πέντε, κύριων, προγραμματικών σημείων δράσης ομοσπονδιακό σύστημα, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, σχέδιο ενίσχυσης του ιταλικού νότου, αναμόρφωση της δικαιοσύνης και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.
Σύμφωνα με αναλυτές, ο "Καβαλιέρε" φοβάται ότι η...
ρήξη που έχει επέλθει με τον πρόεδρο της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι θα μπορούσε να του στερήσει την αναγκαία πλειοψηφία, σε περίπτωση νέων βουλευτικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, η συμμαχία Λέγκα-"Λαός της Ελευθερίας" (το κόμμα του πρωθυπουργού) φέρεται να μην μπορεί να εξασφαλίσει άνετη νίκη, σε τρείς, τουλάχιστο, περιφέρειες- κλειδιά: εκείνη της Νάπολης (Καμπανία), της Ρώμης (Λάτιο) και στην Σικελία.
Κατά συνέπεια, προς το παρόν τουλάχιστον, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της, χωρίς καμία έξωθεν στήριξη, ούτε εκείνη του κεντρώου χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη, οι τριάντα τρεις βουλευτές και δέκα γερουσιαστές που πρόσκεινται στον Τζανφράνκο Φίνι, θα κληθούν να στηρίξουν ή να απορρίψουν, με την ψήφο τους, τα κύρια σημεία του προγράμματος του ιταλού πρωθυπουργού και από τη στάση τους θα εξαρτηθεί και το πρωθυπουργικό μέλλον του.
Το στέλεχος της Λέγκα και υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων Ρομπέρτο Καλντερόλι, ζήτησε να συναντήσει προσωπικά τον Φίνι, για να εξασφαλίσει την βασική του συναίνεση σε ότι αφορά την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου.
Σε νέο μήνυμα προς τους υποστηρικτές του, πάντως, ο Μπερλουσκόνι εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι "απορρίπτεται κάθε κυβερνητικό πείραμα ευρείας συμμετοχής".
Ο πρωθυπουργός, χρησιμοποίησε, μάλιστα τον όρο "ammucchiate" με τον οποίο, στα ιταλικά χαρακτηρίζονται σεξουαλικές συνευρέσεις με πληθώρα ατόμων.
"Θα προχωρήσουμε στο δρόμο της απλούστευσης και της καινοτομίας, με την απτή εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεων. Αυτό παραμένει το μόνο, πραγματικό, σημείο επαφής με τους ψηφοφόρους μας", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.
Εκείνο που τονίζουν οι παρατηρητές είναι ότι όπως και να έχει,ο "Καβαλιέρε" δεν θέλει να αναλάβει το κόστος της προκήρυξης πρόωρων εκλογών και αν η συγκεκριμένη εξέλιξη φανεί τελικά η μοναδική λύση, θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αντιστάθηκε με κάθε δυνατό τρόπο.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κεντροαριστερά, ο γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος" Πιερλουίτζι Μπερσάνι πρότεινε την δημιουργία μιας νέας "συμμαχίας της Ελιάς", με πρότυπο εκείνη που είχε οδηγήσει στην νίκη του Ρομάνο Πρόντι, το 1996.
Στόχος του Μπερσάνι είναι "η δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου για την Ιταλία και την Ευρώπη, ώστε να επιτευχθεί μια ουσιαστική οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη".
Όσες δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν επιθυμούν να στηρίξουν το σχέδιο της "νέας Ελίας", σύμφωνα με τον γραμματέα των "Δημοκρατικών της Αριστεράς" θα πρέπει , πάντως, να συμμετάσχουν σε μια "εκλογική, δημοκρατική συμμαχία" που θα αποτελέσει ενιαίο μέτωπο, κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.