Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ GMAIL

 Η Google δοκιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη διαχείριση των εισερχομένων στο Gmail. Οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν αναπτύξει ένα σετ αλγορίθμων που προσπαθούν να...
διαχωρίσουν τα σημαντικά email από τα υπόλοιπα, δίνοντας έτσι στο χρήστη τη δυνατότητα να εστιάσει άμεσα στα μηνύματα εκείνα που χρήζουν άμεσης ανάγνωσης και απάντησης.



Η νέα τεχνολογία ανιχνεύει πληροφορίες όπως σε ποιους στέλνει πιο συχνά μήνυμα ο χρήστης, σε ποια μηνύματα απαντάει συνήθως κ.λπ. Με βάση αυτά τα δεδομένα, διαχωρίζει τα εισερχόμενα σε "σημαντικά" και "όλα τα υπόλοιπα", ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και μια τρίτη κατηγορία όπου μπαίνουν μηνύματα που μπορούν να διαβαστούν αργότερα.

Φυσικά, τα φίλτρα έχουν την ικανότητα να "μαθαίνουν" και λαμβάνουν υπ' όψιν τις μετακινήσεις που κάνει ο χρήστης από και προς τα "σημαντικά" μηνύματα.

Η Google λέει ότι οι δοκιμές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και οι χρήστες γλιτώνουν αρκετό χρόνο με το νέο φιλτράρισμα. Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα ενσωματωθεί σε όλους τους λογαριασμούς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.


The Register