Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ


Με πλήθος εκδηλώσεων, που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της τέχνης, ξεκινούν στις 8 Σεπτεμβρίου τα φετινά 45α Δημήτρια, του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τα φετινά Δημήτρια περιλαμβάνουν 75 εκδηλώσεις από τις οποίες....
οι μισές σχεδόν είναι μουσικές, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτουν όλες τις μορφές των τεχνών, χορό, εικαστικά, εκδηλώσεις λόγου, κ.ά.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υπογράμμισε ότι... αυτά είναι τα τελευταία του Δημήτρια ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι και οι φετινές εκδηλώσεις θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους της τέχνης, από όλο το φάσμα της φέτος.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συναυλίες των «Placebo», των «Prodigy», Εμμα Σάπλιν, αφιέρωμα στους Νίκο Καββαδία και Σταύρο Κουγιουμτζή, Νίκο Ξυλούρη, συναυλίες κλασσικής μουσικής, το Βαλκανικό θεατρικό φεστιβάλ του ΚΘΒΕ, και σειρά εικαστικών εκθέσεων.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης με σολίστ τον Στέφανο Θωμόπουλο και διευθυντή Ορχήστρας τον Χάρη Ηλιάδη, στη συναυλία – έκπληξη «Από τον Σοπέν στον Τζον Λένον».

enet