Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

«Θα μας τρελάνει το υπουργείο οικονομικών. Από τη μια θέλει να περάσει νομοθεσία για ρύθμιση χρεών προς τις τράπεζες ώστε να προστατεύσει όσους αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους. Από την άλλη προωθεί νομοθεσία που θα επιτρέπει...
άμεσους πλειστηριασμούς και διαδικασίες εξπρές για κατασχέσεις περιουσιών όσων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων χρωστούν στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δηλαδή, εις το όνομα του μνημονίου, είναι εντάξει να πωληθεί το σπίτι κάποιου που οφείλει ΦΠΑ στην εφορία. Εάν οφείλει σε τράπεζες όμως μπορεί να προστατευθεί. Έστω και έτσι, θα πει κανείς.
Ρώτησε όμως κάποιος από την κυβέρνηση εάν οι τράπεζες θα εφαρμόσουν την νομοθεσία; Γιατί τέτοιες «προστασίες» πέρασαν πολλές από την βουλή, μόνο που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ουδέποτε συμμορφώθηκαν. Ως ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν στόχο το κέρδος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους επιβάλει το αντίθετο. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι παρά τα τρία πακέτα στήριξης που παρείχε η κυβέρνηση προς τις τράπεζες προκειμένου να τις στηρίξει , οι κάνουλες του δανεισμού δεν ανοίγουν, μάλλον και αυτή η ρύθμιση θα πάει στον βρόντο…»

Ποντίκι