Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 97 - 60

Η Ακτή Ελεφαντοστού πλήρωσε τα... σπασμένα για τη χθεσινή ήττα από την Τουρκία.
Η εθνική μας ομάδα συνέτριψε με 97-60 τους αφρικανούς, για την 4η αγωνιστική του Γ' ομίλου του Μουντομπάσκετ και πλέον στρέφει την προσοχή της για το παιχνίδι με τη Ρωσία. Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα της εθνικής μας στο παιχνίδι. Οι διεθνείς μας εμφανώς επηρεασμένοι από τα χθεσινή ήττα από την Τουρκία, άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα.


Τη νωθρότητα που επέδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς πήρε προβάδισμα με 7-0. Στη συνέχεια οι παίκτες της επίσημης αγαπημένης σοβαρεύτηκαν.


Οι διεθνείς μας έπαιξαν καλή άμυνα και σε συνδυασμό με τα καλά ποσοστά ευστοχίας τους από την περιφέρεια (3/7 τρίποντα), πήραν προβάδισμα έξι πόντων στο 10’(20-14).


Η εθνική μας στο δεύτερο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε στο παρκέ και με καλάθι του Κώστα Τσαρτσαρή έφτασε σε νταμπλ σκορ (28-14 στο 15’), ενώ πήγε στα αποδυτήρια, όντας στο +28 (44-16).


Στο ίδιο τέμπο συνέχισε η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα μας συνέχισε να είναι καλή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, και με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει 10 πόντους σε αυτή την περίοδο έφτασε να προηγείται στο 30’ με 81-38.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπως ήταν φυσικό, δεδομένης της διαφορά που είχε αποκτήσει, η ομάδα μας άφησε το πόδι της από το γκάζι.


Έτσι οι αφρικανοί κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να ηττηθούν με 97-60.


Τα δεκάλεπτα: 20-14, 44-16, 81-38
 
 
24wro