Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Φουντώνει και πάλι η κόντρα των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων με το υπουργείο Μεταφορών. Δεκάδες φορτηγά κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Συγγρού, περνώντας από τη Βουλή. Αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και ζητώντας 10ετή μεταβατική περίοδο. Προκλήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Το απόγευμα της Τετάρτης, για τρίτη συνεχή φορά σε διάστημα δύο ημερών, δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης κατευθύνθηκαν στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους που προωθείται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, προκαλώντας...
έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης τουλάχιστον 52 ιδιοκτήτες φορτηγών κατέλαβαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας μπροστά από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι στα όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας και στο προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε ο ίδιος χτες για το ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί το αίτημα τους για 10ετη μεταβατική περίοδο στο σύστημα χορήγησης αδειών.

Σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαλλαξία, καθώς δεν δέχεται τίποτα από αυτά που προτείνουν οι ίδιοι.

Και χτες το απόγευμα πάντως, φορτηγά και βυτιοφόρα διέσχισαν το κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ λίγο αργότερα κατέληξαν στη Βουλή.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε ότι «σε περίπτωση που οι ίδιοι προχωρήσουν και πάλι σε στάσεις που αιχμαλωτίζουν την κοινωνία και οδηγούν στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών, τότε θα αναλάβω πρωτοβουλία να μηδενίσω τη μεταβατική περίοδο, η οποία σύμφωνα με το προσχέδιο ανέρχεται σε τρία χρόνια».

Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης στην ομιλία του στη Βουλή, ότι «το καθεστώς ισχύει επί 35 χρόνια και υποχρέωση της Κυβέρνησης ήταν να το αλλάξει, για να δοθεί το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση στο επάγγελμα, ασφαλώς με κάποιες προϋποθέσεις».


news247