Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ

Όλος αυτός ο κακός χαμός για 12.000 άτομα, 10097 μετανάστες και 2665 ομογενείς για την ακρίβεια, εκ των οποίων λιγότεροι από 2000 στην Αθήνα! Τελικά, η εκστρατεία εγγραφής αλλοδαπών στα δημοτολόγια και στους εκλογικούς καταλόγους απέτυχε οικτρά και στην κυβέρνηση έχουν πονοκεφάλους ενόψει της 7ης Νοεμβρίου. Οι λόγοι για την απροθυμία των αλλοδαπών πολλοί. Οι περισσότεροι εκ των αλλοδαπών παρατηρείται ότι διαθέτουν άδεια εξαρτημένης εργασίας και φυσικά όχι την προβλεπόμενη μακράς διαρκείας ή αορίστου χρόνου, δεν θέλουν να εντοπίζονται, δεν έχουν καμία διάθεση να «ενσωματωθούν» όπως θα...
ήθελαν οι θιασώτες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ενώ δεν ασφαλίζονται και υπάρχει «θέμα» με πολλούς από αυτούς με τα ποινικά τους μητρώα.
Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες...
Στις 24 Αυγούστου 2010, σε εγκύκλιό του προς τους δημάρχους και κοινοτάρχες της χώρας, αλλά και τους υπευθύνους δημοτολογίων δήμων και κοινοτήτων της χώρας, ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών& Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Τάκης, με έγγραφό του με θέμα «Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Εκπνοή προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους», υπενθύμιζε «ενόψει των προσεχών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου 2010 η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα λήγει στις 31 Αυγούστου 2010».
Ζητούσαν έξτρα προσωπικό!
Παρακάτω, γινόταν λόγος στο έγγραφο για το πώς μεθοδεύτηκε το όλο σκηνικό. Διαβάστε: «Αμέσως μετά την παραλαβή του ποινικού μητρώου να ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία οριστικοποίησης ούτως ώστε να συμπεριληφθούν οι ανωτέρω αναφερόμενοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκδοση ποινικών μητρώων, έχουν ενισχυθεί ειδικά με πρόσθετα απασχολούμενο προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο φόρτος των τελευταίων ημερών της προθεσμίας και να καταστεί δυνατή η απάντηση, ει δυνατόν, όλων των αιτημάτων αυτεπάγγελτης αναζήτησης που θα τους περιέλθουν εμπροθέσμως.
Παρακαλούνται, συνεπώς οι κ.κ. Δήμαρχοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την παραλαβή και επεξεργασία αιτημάτων αλλοδαπών και την εγγραφή σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους να λάβουν άμεσα τα μέτρα που είναι αναγκαία για τη διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτημάτων, ιδίως για την έγκαιρη αναζήτηση του ποινικού μητρώου και την οριστικοποίηση των εγγραφών των προσώπων, το ποινικό μητρώο των οποίων θα τους περιέλθει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Για τον σκοπό αυτό συνίσταται ιδίως η ολιγοήμερη ενίσχυση των εν λόγω υπηρεσιών με πρόσθετο προσωπικό, που θα χρειαστεί ενδεχομένως να απασχοληθεί ακόμη και πέραν του συνήθους ωραρίου».
Η απειλητική διάθεση εκ μέρους του υπουργείου, αναδείκνυε την «πρεμούρα» της πολιτικής του ηγεσίας: «Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, δεν απόκειται σε υπαλλήλους των δήμων να αποθαρρύνουν την κατάθεση αιτημάτων εγγραφής με δικαιολογία την λήξη της προθεσμίας».
Την πάτησαν οι εθνομηδενιστές
Οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι οικονομικοί μετανάστες και δεν δίνουν δεκάρα για την Ελλάδα. Αυτό, δεν έχασαν ευκαιρία να το υπενθυμίσουν σε όλους όσους όχι μόνο δεν τους διώχνουν, αλλά αποπειρώνται να τους χρησιμοποιήσουν...