Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

Σε κίνδυνο θα τεθούν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, αν η αμερικανική εκκλησία πραγματοποιήσει το σχέδιο της να κάψει δημοσίως αντίτυπα του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους διοικητή της πολυεθνούς δύναμης, στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι αυτό θα προκαλέσει... προβλήματα «όχι μόνο στην Καμπούλ αλλά παντού στον κόσμο, θα εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και θα ενισχύσει το αντιαμερικανικό αίσθημα στον μουσουλμανικό κόσμο».

Ο ιερέας της εκκλησίας Βαπτιστών Dove World Outreach Center στην Φλόριντα, Τέρι Τζόουνς, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάψει δημοσίως αντίτυπα του Κορανίου στην ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και καλεί και άλλα θρησκευτικά κέντρα να κάνουν το ίδιο στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων για να πολεμήσουν το δαίμονα του Ισλάμ» και πρόσθεσε πως «πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους φανατικούς μουσουλμάνους. Δεν θα μας εξουσιάζει πια ο φόβος και οι απειλές».

Χθες, περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμπούλ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ζήτω το Ισλάμ» και «θάνατος στην Αμερική», ενώ έβαλαν φωτιά σε ομοίωμα του Τζόουνς.