Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Όσο η ακρίβεια τραβάει την ανηφόρα και η χώρα μας νιώθει για τα καλά στο «πετσί» της, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τόσο η εγκληματικότητα βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία που ζούμε.

Οι διαρρήξεις και οι ληστείες σε σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα και τράπεζες πλέον αποτελούν...

καθημερινό φαινόμενο. Καθημερινή είναι και η δράση των τσαντάκηδων, που παραφυλάνε για να αρπάξουν, με την πρώτη ευκαιρία, την τσάντα ή το πορτοφόλι, με την πενιχρή σύνταξη κάποιου ηλικιωμένου ή τον μειωμένο μισθό κάποιου ταλαίπωρου συμπολίτη μας, που δύσκολα πια τα βγάζει πέρα…

Η δράση των κακοποιών στοιχείων, μέρα με την ημέρα, φαίνεται να επεκτείνεται και να διευρύνεται… Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους κακοποιοί έβαλαν 30 κότες!


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε από αφύλακτο ποιμνιοστάσιο αγροτικής περιοχής στο Αγρίνιο 30 κότες, σε συνεργασία με άλλους τρεις, -οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.


Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιφέρεια. Σε χωριό της Λευκάδας, κατά το παρελθόν, άνδρες της αστυνομίας έμειναν άφωνοι, όταν μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη στάβλου, βρέθηκαν μπροστά στα απομεινάρια αμνοεριφίων, τα οποία –όπως αποδείχτηκε- είχαν σφαγιάσει επί τόπου αλλοδαποί, έχοντας ως σκοπό να γεμίσουν με κρέας τον… άδειο καταψύκτη τους! Σ’ αυτό το τραγικό σημείο οδηγούμαστε σιγά – σιγά… Η εποχή του πλιάτσικου φαίνεται ότι δεν ανήκει στο παρελθόν, έχει παρόν και μέλλον… Οι αιματηρές θυσίες που απαιτεί η Τρόικα, μας οδηγούν ένα βήμα πιο κοντά στην πείνα. Όπως είναι όμως γνωστό, η πείνα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της εγκληματικότητας!


Θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε, ότι σε λίγο καιρό θα καταντήσουμε να φοβόμαστε ακόμη και να απλώσουμε τα ρούχα μας στην απλώστρα, έχοντας στο νου μας ότι δεν θα τα βρούμε στη θέση τους την επόμενη ημέρα; Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα χειρότερα έπονται…

MediaSoup