Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

1 στους 2 ανέργους θα βρεθεί εκτός επιδομάτων του ΟΑΕΔ, μιας και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο φαίνεται πως υπάρχει σχετική παράγραφος. Το γεγονός αυτό έρχεται μάλιστα σε μια... περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται αύξηση της ανεργίας.

Στους επόμενους μήνες, οι συνθήκες εργασίας θα είναι ασφυκτικές. Φορείς εργασίας μιλούν για αύξηση του ποσοστού από το 12% που είναι τώρα στο 15-16% εντός του έτους αλλά ακόμη και στο 20% την επόμενη χρονιά, με την κυβέρνηση να μην αρνείται την αυξήση και μάλιστα στα επίπεδα των προαναφερθέντων ποσοστών.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, έχουν περιληφθεί συγκεκριμένα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που προγραμματίσθηκε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, στα οποία περιλαμβάνεται η χορήγηση επιδομάτων ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ.


Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι οι άνεργοι που θα συνεχίσουν να παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και που σήμερα φτάνουν τις 184.709 άτομα ( από 454,25 ευρώ το μήνα ο καθένας, το κονδύλι φτάνει το 1 δις) θα πρέπει να κοπούν από τις λίστες του ΟΑΕΔ σε ένα ποσοστό 50%.!Δηλαδή σχεδόν 100.000 άτομα που σήμερα έχουν τα απαιτούμενα κριτήρια και παίρνουν το επίδομα δεν θα μπορούν να το εισπράττουν το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα.

express.gr