Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ-ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

Στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών που ζητούν να σταματήσει το «κυνήγι» του παραεμπορίου είναι οι φτηνές απομιμήσεις των...
Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Burberry και Cucci.

Πολυτελή προϊόντα - μαϊμού με ποιότητα που προσεγγίζει αυτήν των γνήσιων αγοράζουν σήμερα πάνω από 3 εκατ. Ευρωπαίοι, όπως καταδεικνύει έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.


Το ένα τρίτο των παράνομων αγορών πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου, ενώ πρώτες στις προτιμήσεις των καταναλωτών που ζητούν να σταματήσει το «κυνήγι» του παραεμπορίου είναι οι φτηνές απομιμήσεις των Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Burberry και Cucci.


Σύμφωνα με την αμφισβητούμενη έρευνα που υπογράφει ο καθηγητής Ντέιβιντ Γουόλ, σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα εγκληματικότητας, τόσο οι αγοραστές όσο και η βιομηχανία ειδών πολυτελείας μπορούν να ωφεληθούν από την κυκλοφορία και την απήχηση που έχουν τα πλαστά προϊόντα: οι μεν πρώτοι από τις χαμηλές τιμές και τη βελτιωμένη ποιότητα, ενώ η δεύτερη από τη διαφήμιση που γίνεται υπέρ της.


Απορρίπτει μάλιστα τον ισχυρισμό ότι για τα μειωμένα έσοδα του κλάδου ευθύνεται το παραεμπόριο, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τα προϊόντα-μαϊμού ούτως ή άλλως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μια αυθεντική τσάντα Louis Vuitton ή ένα ρολόι Rolex.


Ο καθηγητής δεν συμφωνεί επίσης με την άποψη ότι με τα έσοδα από το παραεμπόριο χρηματοδοτούνται η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα και υποστηρίζει ότι το καταναλωτικό κοινό τάσσεται ενάντια στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων κατά του παράνομου εμπορίου αφού επωφελείται από τις χαμηλές τιμές.


e-go.gr