Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

FORMULA1 G.P. ΒΕΛΓΙΟΥ - ΣΠΑ ΦΡΑΝΚΟΣΑΜΠ

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα μπαίνει ξανά σε κανονικό ρυθμό ενώ απομένουν ακόμη επτά αγώνες για την ολοκλήρωσή του.
Αρχής γενομένης από το Βελγικό GP που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη θρυλική πίστα του Σπα αγαπημένη των περισσότερων πιλότων. Ακολουθούν τα GP Ιταλίας και Σιγκαπούρης. Μέσα στον Οκτώβριο υπάρχουν άλλοι δυο αγώνες σε Ιαπωνία και Κορέα και το μεγάλο φινάλε έρχεται το Νοέμβριο με δυο ακόμη αγώνες σε Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι.
Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών προηγείται ο Μαρκ Γουέμπερ με...
161 βαθμούς και ακολουθούν Χάμιλτον με 157, Φέτελ με 151 και Μπάτον με 147.
Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών η Red Bull πέρασε μπροστά με 312 βαθμούς, 8 περισσότερους από τη McLaren μετά την Ουγγαρία.
Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει στην καλύτερη ίσως από τις 19 φετινές πίστες, αυτή του Σπα – Φρανκοσάμπ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος διαδρομή (7.004m) η οποία βρίσκεται μέσα στα δάση των Αρδεννών. Παρομοιάζεται με rollercoaster λόγω των τεράστιων φορτίσεων που ασκούνται από τις αυξομειώσεις του υψομέτρου και της ταχύτητας σε συνδυασμό με τις αλλαγές πορείας. Πέρυσι στο Σπα κέρδισε ο Ράικονεν για τελευταία φορά στη F1 ύστερα από μια επική μάχη με το Φισικέλα. Ήταν η μοναδική νίκη της Ferrari και η πρώτη pole position της Force India. Ένα χρόνο μετά ο Φινλανδός καταστρέφει αυτοκίνητα στο WRC, ο Φισικέλα είναι σε εφεδρεία, η Force India απίθανο να επαναλάβει τέτοια εμφάνιση ενώ η Ferrari έχει το μυαλό της στην Ολομέλεια της FIA. Εκεί θα εκδικαστεί η υπόθεση των «εντολών» στη Γερμανία που χάρισε στον Αλόνσο τη 2η φετινή του νίκη.

gossip-tv.gr