Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΗΠΑ: Ο ΤΥΦΩΝΑΣ DANIELLE ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ

Ο τυφώνας Ντανιέλ ενισχύθηκε την Παρασκευή με ανέμους 215 χιλιομέτρων την ώρα και ακόμα ισχυρότερες ριπές που ανέβασαν την καταιγίδα στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.
Αν και ο Ντανιέλ παραμένει μακριά από την ξηρά, αναμένεται να προκαλέσει "μεγάλα κύματα και επικίνδυνες καταστάσεις στην επιφάνεια της θάλασσας" που θα επηρεάσουν τις Βερμούδες στη διάρκεια των επομένων ημερών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά....
του εδρεύοντος στο Μαϊάμι Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), το οποίο ανέφερε πως η καταιγίδα είναι πιθανόν να συνεχίσει να ενισχύεται.
Ο Ντανιέλ κινείται βορειοδυτικά με 19 χιλιόμετρα την ώρα, αν και αναμένεται να στραφεί περισσότερο βόρεια αργότερα την Παρασκευή (ώρα ΗΠΑ) και το Σάββατο.
"Στη γραμμή πρόβλεψης το κέντρο του Ντανιέλ αναμένεται να περάσει ανατολικά των Βερμούδων το βράδυ του Σαββάτου", ανέφερε το NHC.
Επίσης στην Καραϊβική, η τροπική καταιγίδα Ερλ επέδειξε ανέμους στα 75 χιλιόμετρα την ώρα, με υψηλότερες ριπές, ανέφερε το NHC. Προβλέφθηκε πως θα μετατραπεί σε τυφώνα έως την Κυριακή.