Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Την κατ' εξαίρεση ενεργοποίηση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου για να εξετάσει το αίτημα των Ιρανών απεργών πείνας ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο εξαρχής στάθηκε στο πλευρό των Ιρανών απεργών πείνας που αιτούνται άσυλο στη χώρα μας, εξασφαλίζοντας ότι με την επανεκκίνηση της νέας διαδικασίας Ασύλου εντός του Φθινοπώρου οι προσφυγές τους σε 2ο βαθμό θα εξετάζονταν... κατά προτεραιότητα. Εντούτοις, προσθέτει πως η δέσμευση δεν έγινε αποδεκτή από τους απεργούς πείνας. Σημειώνει ακόμη πως ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εξασφάλισε την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στέγασης, την οποία επίσης αρνήθηκαν συνεχίζοντας για 33η ημέρα την απεργία πείνας.

«Η άμεση διακοπή της απεργίας πείνας και η αποδοχή της ιατρικής βοήθειας προκειμένου οι Ιρανοί αιτούντες άσυλο να μπορέσουν να παραστούν ενώπιον της Επιτροπής, είναι αυτονόητη σαν κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά τους, και ταυτόχρονα επιβεβλημένη για ιατρικούς λόγους» επισημαίνεται.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.



kataigida: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ;