Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ

Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Παρασκευή η Γουόλ Στριτ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 164,84 μονάδων ή 1,65% και διαμορφώθηκε στις 10.150,65 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq των μετοχών υψηλής τεχνολογίας άνοδο 34,94 μονάδων ή 1,65% και διαμορφώθηκε στις 2.153,63 μονάδες.

Ο διευρυμένος δείκτης Standard & Poor's 500 κατέγραψε άνοδο 1,66% (17,37 μονάδες) και διαμορφώθηκε....
στις 1.064,59 μονάδες.

Άνοδο σημείωσε την Παρασκευή και η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, με το βαρέλι του αμερικανικού αργού να ξεπερνά το όριο των 75 δολαρίων, καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν ταυτόσημα στην ομιλία του προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (Nymex), η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 75,17 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,81 δολάρια σε σχέση με την Πέμπτη. Η αγορά πετρελαίου κατέγραψε την Τρίτη ανοδική συνεδρίαση.

"Η αγορά αντιδρά στα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκι, που είπε πως η κεντρική τράπεζα θα είναι παρούσα εάν η οικονομία δείξει επιπλέον σήματα κινδύνου", δήλωσε ο Άντι Λίποβ, της Lipow Oil Associates.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως η οικονομική ανάκαμψη της χώρας του συνεχίζεται, αλλά άφησε να εννοηθεί πως η τράπεζα ενδεχομένως να λάβει νέα μέτρα υποστήριξης προκειμένου να αντικρούσει την επιβάδρυνση της ανάκαμψης.

www.skai.gr