Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Prvuypoyrgiko_grafeio_11-4-2010.jpgΗ προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης, απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τις προσλήψεις επιστημονικών συνεργατών - συμβούλων στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Όπως διευκρινίζεται, οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες. Μέχρι σήμερα, υπογραμμίζεται, έχουν καλυφθεί μόνον...
οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.
Οσον αφορά το θέμα του κ. Αγγελου Χασαπόπουλου, επιβεβαιώνεται ότι η πρόσληψή του προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη, ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της - πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.
Ωστόσο, και παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δηλώνεται ότι για λόγους δεοντολογίας δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου. Επίσης, για λόγους ευθιξίας, η κ. Σιούτη υπέβαλε την παραίτησή της, παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.
Τέλος, σχετικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του Πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, σημειώνεται ότι ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου.
«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται "στο φως της ημέρας" και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

naftemporiki.gr