Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

της Μαρίνας Χατζηδημητρίου
 
Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις οδήγησαν στην παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μπακέλα, ο οποίος...
απέστειλε έγγραφο προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης.

Με το σχετικό έγγραφο ο Ε. Μπακέλας καλεί τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή  συνιστά αξιόποινη πράξη.

Μεταξύ άλλων ζητάει από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, ενώ  ζητά από τους δύο διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν όλους τους διευθυντές, καθηγητές και προέδρους συλλόγων γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέρχεται σε 33, ενώ τα ξημερώματα εξωσχολικοί μετέβησαν σε δύο υπό κατάληψη σχολεία που συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές σε καρέκλες και σε υαλοπίνακες της κεντρικής εισόδου.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο σχολικό συγκρότημα βρισκόταν πέντε μαθητές. Μάλιστα, ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών λόγω ταχυκαρδίας, χωρίς να έχει τραυματιστεί.