Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

«Άρρωστη» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος τη σχέση προμηθευτών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητηθεί άμεσα λύση ώστε να καταβάλλονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματα που τους οφείλονται.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νικ. Πολύζος διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι ήδη έχουν...
καταβληθεί 300 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές, ενώ αναμένεται να τους δοθούν άλλα 100 μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και να πάρουν άμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία άλλα 400.

Υπενθυμίζεται ότι οι προμηθευτές προχώρησαν από σήμερα Δευτέρα σε εμπάργκο υλικών προς τα νοσοκομεία που δεν πληρώνουν. Όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας, προχωρούν σε εμπάργκο υλικών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς μετά από πέντε χρόνια -από το 2004 έως το 2010- τα χρήματα που τους οφείλονται από τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Λοβέρδος τούς εξήγησε ότι θα προωθηθεί η χρήση γενόσημων, τα οποία κοστίζουν φθηνότερα ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, τονίζοντας ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν με λεπτομέρειες τις απόψεις τους.