Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σφοδρή επίθεση στον Γ.Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε απόψε μιλώντας στην Κέρκυρα όπου πραγματοποίησε περιοδεία ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς:
«Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο κ. Γιούγκερ εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα «απ’ έξω», ως «τρίτος», ως «ουδέτερος παρατηρητής». Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα. Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν. Τις κυβερνούν. Οι Πρωθυπουργοί δεν «σχολιάζουν» τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα. Τα λύνουν».
Ο κ. Σαμαράς όμως έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντάς του ότι «προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούγκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους;».
Παράλληλα η Ρηγίλλης διαρρέει ότι υπάρχει θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως για τον κ. Παπακωνσταντίνου ενώ αποδίδει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.