Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

"ΓΑΡΓΑΡΑ" ΟΙ ΤΗΛΕΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Έχει πλάκα αυτό που γίνεται με «έγκυρους» και «έγκριτους» σχολιαστές από το πρωί σε ορισμένα ραδιόφωνα και κανάλια. Είναι τέτοια η «έκπληξή» τους, που προσπαθούν με αναμασήματα και  δικαιολογίες να δικαιολογήσουν τα.... αδικαιολόγητα, στην καλύτερη περίπτωση (γιατί ορισμένοι ζητάνε και τα…
  ρέστα).

Άλλοι πάλι, λαλίστατοι όταν αφορά κάτι τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή,  έχουν «καταπιεί την γλώσσα τους», αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της γκάφας Παπακωνσταντίνου να αποδώσει στον Καραμανλή την συνομιλία Γιούνκερ με τον … Παπανδρέου.

Υπήρξαν βέβαια κι αυτοί που τα είπαν «έξω από τα δόντια», αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήσαν  η πλειοψηφία. Οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν  περί τίνος πρόκειται

. Αλήθεια όμως, φαντάζεστε να έβγαινε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ και να έλεγε ότι ο Καραμανλής είχε μιλήσει για «διεφθαρμένη χώρα»,  τι θα συνέβαινε;  Για ένα μήνα τουλάχιστον θα γινόταν μεγάλο  «πανηγύρι». Μέχρι και νέα εξεταστική θα ζητούσαν να γίνει. Τώρα όμως,  «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…

«Απαράδεκτο για τα πολιτικά μας ήθη» και «ατόπημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ  Β. Αντώναρος, μιλώντας στον Real Fm,  την ενέργεια του Γ. Παπακωνσταντίνου να αποδώσει  στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή συνομιλία του Γιούνκερ με τον… Γ. Παπανδρέου. Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση για να αποστρέψει το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού από τα πραγματικά προβλήματα δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες και  να συκοφαντήσει τους κορυφαίους πολιτικούς της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο κ. Αντώναρος, σημείωσε, πως ουδέποτε ο κ. Γιούνγκερ  μίλησε για πρώην πρωθυπουργό, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την καταγραφή της φράσης του στον ευρωπαϊκό τύπο. «Δεν χαίρομαι γι αυτό και δεν χαίρομαι καθόλου, γιατί ένας Έλληνας πρωθυπουργός, αποκαλεί τη χώρα του διεφθαρμένη, αλλά αυτό δεν είναι νέο, ο κ. Παπανδρέου, ήδη στις 11 Δεκεμβρίου του 2009, δύο μόλις μήνες αφού είχε αναλάβει με ξεκάθαρη εντολή του ελληνικού λαού τη διακυβέρνηση της χώρας, πήγε στις Βρυξέλλες και τότε, στους έκθαμβους – όπως γράφουν οι Financial Times-  συναδέλφους του από όλη την Ευρώπη, είπε ότι το βασικό μας πρόβλημα, είναι η διαφθορά του συστήματος» υποστήριξε επίσης ο βουλευτής της ΝΔ. 

Κληθείς να σχολιάσει τη σκοπιμότητα μιας Εξεταστικής για την οικονομία, ο κ. Αντώναρος ανέφερε:   «Εάν υπάρχει πραγματικό αντικείμενο για τις εξεταστικές επιτροπές, να γίνουν…  Έχω την αίσθηση όμως, ότι τις εξεταστικές επιτροπές, τις χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, ως μέθοδο αποπροσανατολισμού και ενοχοποίησης… τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου βγαίνει και αποκαλεί τη χώρα του διεφθαρμένη, κάνει λάθος σε βασικούς και ουσιαστικούς χειρισμούς στην ελληνική οικονομία, θέλει να κάνει εξεταστική για να καθίσει στο σκαμνί τη ΝΔ; Δεν θα τα καταφέρει».

Όσον αφορά  το αν προτίθεται να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής, ο Ε. Αντώναρος δήλωσε  χαρακτηριστικά: «ο  Καραμανλής ξέρει να επιλέγει το χρόνο εκείνο που είναι χρήσιμος για την ενημέρωση των ελλήνων πολιτών. Κι όταν έρθει ο χρόνος, δεν νομίζω ότι έχει έρθει ακόμη, αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, με την παρρησία που τον διακρίνει, θα πει όλη την αλήθεια. Την είπε την παραμονή των εκλογών και θα τη λέει πάντα, όποτε χρειάζεται και στο μέλλον».

star.gr