Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Μπορεί να έχει φουντώσει η συζήτηση για το ποιος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα «διεφθαρμένη χώρα», αλλά ήρθε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος να επιβεβαιώσει τη διαφθορά στη χώρα από το βήμα του επίσημου δείπνου που δόθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 65 χρόνων λειτουργίας του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε «κάποιοι κλέψανε τα...
χρήματα, που εμείς με το σκληρό κόπο μας δημιουργούσαμε. Ο λαός δεν φταίει σε τίποτα», αλλά δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι υπάρχουν εργοδηγοί του ΟΣΕ που υπολογίζουν τις υπερωρίες τους από τη στιγμή που βγαίνουν από το σπίτι τους και μηχανοδηγοί, οι οποίοι «παίρνουν εκτός έδρας ακόμα και όταν γυρίζουν την ίδια μέρα στο σπίτι τους».

Στη συνέχεια, έφερε το παράδειγμα της περιφέρειας Αττικής, όπου εκλέγεται όπως είπε «επί 30 συναπτά έτη», λέγοντας ότι εκεί βρίσκεται το 80% των αυθαιρέτων της χώρας, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο υποψηφίου δημάρχου κανενός κόμματος, που να μην περιλαμβάνει δύο ή τρεις αστυνομικούς και ένα ή δύο εφοριακούς, οι οποίοι περιέργως έχουν το δικαίωμα να πολιτεύονται στο μέρος που ασκούν τα καθήκοντά τους».

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα που έχει να κάνει με το σύνολο της κοινωνίας», είπε τονίζοντας ότι ο Έλληνας, με την ψήφο του, «μπορεί να επιβάλει την άποψή του».

Επίσης, κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία, «η οποία παρέδωσε 50% περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και διπλάσιο ποσό δαπάνης για μισθούς», ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι «το ελληνικό κράτος είναι πελατειακό και δεν επηρεάζεται από ιδεολογίες».