Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ...

Την Παρασκευή καταφθάνει το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ το οποίο επιστρέφει στην Αθήνα μετά από περίπου ενάμισι μήνα.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα μέλη του κλιμακίου θα επικεντρωθούν στην απόδοση των μέτρων που έχουν, ήδη, ληφθεί ως προς την παρακολούθηση των δημοσιονομικών μεγεθών (έσοδα, δαπάνες, χρέος, επιχορηγήσεις σε ταμεία και φορείς) και δη των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης (Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΤΑ).
Το τεχνικό κλιμάκιο που έχει παράσχει τεχνογνωσία και ως προς τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς αναμένεται να ασχοληθεί λεπτομερέστερα με το πώς θα....
λειτουργήσει το σύστημα από δω και πέρα, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί στη δημοσιότητα το αργότερο στις αρχές του επόμενου μήνα, και προωθεί μεταξύ άλλων την πλήρη ανασύσταση του υπουργείου Οικονομικών.
Η φιλοσοφία της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης του υπουργείου είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των φορολογούμενων, η δημιουργία εφοριών τύπου ΚΕΠ που θα παράσχουν τις λοιπές υπηρεσίες, ενώ η ουσιαστική ελεγκτική δουλειά θα γίνεται από ελεγκτικά κέντρα που θα ασχολούνται κατ΄ αποκλειστικότητα με τον έλεγχο.
Τα τελευταία θα εστιάζουν σε ομάδες -στόχους υπόπτους φοροδιαφυγής έναντι των οποίων θα διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους.