Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παρέμβαση στα γραφεία της Ε.Π.Α (Εταιρεία Παροχής Αερίου) πραγματοποίησαν σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος με την περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε», ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με την δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου σε...
είκοσι σχολεία της πόλης μας. Μέλη της περιφερειακής και της δημοτικής παράταξης ανάρτησαν πανό έξω από τα γραφεία της Ε.Π.Α. με το οποίο ζητούσαν «Δωρεάν φυσικό αέριο στα σχολεία». Ο Τάσος Κουράκης  δήλωσε ότι «Είναι ντροπή να έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και οι μαθητές να κρυώνουν επειδή οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς φυσικού αερίου στην εταιρεία που διαχειρίζεται αυτό το δημόσιο αγαθό. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την σύμβαση που έχει υπογράψει και μέσω της οποίας παραχωρεί στην Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ το δικαίωμα να ασκεί τιμολογιακή πολιτική. Απαιτούμε άμεση διαγραφή των χρεών των σχολείων όχι μόνο για το φυσικό αέριο αλλά και για όλους τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Απαιτούμε επίσης να ακυρωθούν οι συμβάσεις με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, και η διαχείριση καθώς και η τιμολογιακή πολιτική του φυσικού αερίου να γίνεται από το κράτος»

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πόροι από τις Σχολικές Επιτροπές κατ` εφαρμογή των εντολών του Δ.Ν.Τ. και των μέτρων που επιτάσσει το Μνημόνιο έχουν μειωθεί κατά 50% με αποτέλεσμα το κόστος της θέρμανσης να οδηγεί τα σχολεία σε οικονομικό αδιέξοδο.