Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ", - GLAMΟUR, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ DEALS ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ;

G_P_2008_CLINTON_-_CopyΜε μια πλούσια  agenda θεμάτων και ένα βαριά φορτωμένο πρόγραμμα συναντήσεων ξεκινά το επίσημο  πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ από το Σάββατο 18/9 που καταφθάνει στην Νέα Υόρκη και θα παραμείνει μέχρι και τις 23 που αναχωρεί με ένα σταθμό στην κυβερνητική πρωτεύουσα στην Ουάσιγκτον για... διμερείς επαφές με την αμερικανική διοίκηση.  Πέρα από τις τυπικές συναντήσεις που ξεκινούν από την Κυριακή(19 09 2010)  το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σειρά συναντήσεων  στην Ουάσιγκτον  και επαφών που θα καθορίσουν αρκετές εξελίξεις στην Ελλάδα κυρίως ως προς τοην  έκαβαση τους ζήτηματος των Σκοπίων το οποία αναμένεται να συζητηθεί   με τον αντιπρόεδρο  Τζών Μπαϊτεν και την γνωστή θέση των Αμερικανών "κάντε τα πάντα να μπουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια! Κάντε άρση(του Veto) να τελειώνουμε" την Τρίτη το μεσημέρι στις 15:00. H η συνάντηση είναι διάρκειας 45 λεπτών και περιλαμβάνει εκτός από διμερή θέματα το ζήτημα της παγκόσμιας οικονομίας, το θέμα των Βαλκανίων και οι μετέπειτα εξελίξεις που σχεδιάζουν  μετά την είσοδο των  Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την αναζοπύρωση των διαδικασίων ένταξης των Σκοπίων και στην Ε.Ε.  δεύτερο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στις διμερείς επαφές στην κυβερνητική πρωτεύσουσα είναι τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής όπου η Ελλάδα ανέκαθεν έπαιζε  ή διεκδικούσε κάποιο ρόλο υπό το προίσμα των νέων συμφωνιών με το Ισραήλ,  και  φυσικά  θα συζητηθούν  όπως πάντα και άλλα θέματα  κοινού ενδιαφέροντος διμερούς  θέματα όπως σημειώνει αμερικανική πηγ. Στην συνέχεια την ίδια ημέρα  θα δει τον  πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων των δημοκρατικών στην Γερουσία John Kerry και λίγο αργότερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της  οικονομικής  επιτροπής στην Γερουσία των δημοκρατικών Μάκ Μπόκους.    Ίσως το πιο hot  glamour event στο οποίο θα συμμετάσχει ο Ελληνας Πρωθυπουργός και το οποίο συγκεντρώνει λάμψη τόλμη και γοητεία, και   από τα πλέον  καθιερωμένα γεγονότα της χρονιάς,  είναι η συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην οποία και θα μιλήσει  και στο πλαίσιο της ετήσια Γ.Σ. μια σειρά καθαρά πολιτικών και πολιτιστικών γεγονότων που επίσης συγκεντρώνουν υψηλές πολιτικές παρουσίες.   Ένα τέτοιο γεγονός στο οποίο θα παραβρεθεί και θα μιλήσει  είναι και οι ετήσιες εκδηλώσεις που οργανώνει  το Foreign Policy Association, ένα πανίσχυρο αμερικανικό think tank γνωστό για την επιρροή από τις εκθέσεις και τις αναλύσεις του αλλά και για τις διακυβερνητικές διασυνδέσεις του με κυβερνήσεις και κυρίως με τα αμερικανικά κέντρα εξουσίας.
  

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών σε αυτό το πολιτικό forum την δεύτερη ημέρα των εργασιών του στο ξενοδοχείο Pier στο κέντρο της ΝΥ. Γ ια να συμμετέχεις στο τραπέζι (diner)  την ( 2η ημέρα  )  που  θα μιλήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός το εισιτήριο  είναι 1000$!  Το εισιτήριο για να συμμετέχεις και να ακούσεις ή να υποβάλεις ερωτήσεις στους εκλεκτούς προσκεκλημένους κατά τις εργασίες του forum  για τα μέλη είναι 350 και για τα μη μέλη 450 ενώ ειδικά για να συμμετέχεις στο diner που θα παρακαθίσουν και θα  μιλήσουν ο  Έλληνας Πρωθυπουργός η Cristina Fernandez de Kirchner από την Αργεντινή και ο πρόεδρος της  Χιλής Sebastian Piñera, President of Chile είναι αδιαπραγμάτευτο και χωρίς δεύτερη επιλογή ακατέβατα 1000$! Οι υψηλές παρουσίες αυτές ηγετών και οι ομιλίες τους μεταξύ αυτών και του Γιώργου Παπανδρέου γίνονται στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου του World Leadership Forum. Οι ομιλίες και τα θέματα που θα εξεταστούν στο πλαίσιο των συναντήσεων του Foreign Policy Association, πραγματεύονται τα προβλήματα από την διεθνή οικονομική κρίση, τις νέες προοπτικές και επενδυτικές δράσεις από και προς την Κίνα, και φυσικά το θέμα της εξόδου από την  διεθνή οικονομική ύφεση. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να μιλήσει το μεσημέρι στις 12 την Τετάρτη στις 22 Σεπτεμβρίου –θέλοντας πάντα να προσελκύσει την προσοχή διεθνών επενδυτών –για την οικονομία της χώρας και τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται κάτω από τις νέες συνθήκες ενώ αναμένεται να έχει μπροστά του ένα κοινό αυστηρά επιλεγμένων προσωπικοτήτων μεταξύ αυτών και το ζεύγος Αγγελοπούλου που  θα παραβρίσκεται επίσης   στην Νέα Υόρκη. Το ίδιο βράδυ δίνεται diner –με τα 1000$ δολάρια είσοδο- προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων ηγετών και ομιλητών και σε αυτά τα Diner τα οποία συνήθως κλείνονται και μεγάλα επενδυτικά deal  με χώρες που ενδιαφέρονται να προσελκύσουν επενδύσεις το εισιτήριο αν  θες να φας με πρωθυπουργούς, προέδρους, και γενικά ηγέτες κρατών,  είναι 1000$. Μέχρι στιγμής  δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι γνωστοί του δημόσιου βίου  ΕλληνοΑμερικανοί θα πληρώσουν τα 1000$ για να συμμετέχουν στο τραπέζι του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά συνήθως από αυτά τα event δεν λείπουν  γνωστά και λαμπερά –λόγω οικονομικής επιφάνειας - ονόματα όπως αυτό του μεγαλοεπιχειρηματία Mike Jaharis επίσης γνωστός  Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία πάντα κινητοποιείται σε τέτοια event και φροντίζει να έχει δίπλα στους εκάστοτε έλληνες πρωθυπουργούς και υπουργούς ανθρώπους της επιρροής και του πλήρους ελέγχου της.
Τις ώρες που γράφεται το ρεπορτάζ συνεργάτες από το στενό επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου  επικοινωνούν με μια σειρά προσωπικοτήτων τα ονόματα των οποίων έχουν δώσει στους διοργανωτές του Diner και της ομιλίας στο Foreign Policy Association προκειμένου να τους προσκαλέσουν στην ομιλία αλλά και στο diner των 1000$.

Ονόματα που ακούγονται ότι θα προσκληθούν  σε αυτό το diner αλλά και στην ομιλία την δεύτερη ημέρα εκτός τους ζεύγους Γιάννας και Θεόδωρου  Αγγελοπούλου  είναι και αυτά των ανθρώπων με τους οποίους ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί απευθείας επικοινωνία ο ίδιος και ένα επιτελείο στενών συνεργατών εδώ στην Αμερική και με τους οποίους έχει ξανά συναντηθεί στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάρτιο και αντίστοιχα τον περασμένο Μάϊο στην Ελλάδα  στο ξενοδοχείο Hiltton. Μεταξύ αυτών των ονομάτων συγκαταλέγονται αυτά των  κ.κ.  Andrew Liveris, Διευθύνοντα Συμβούλου  της The Dow Chemical Company, του  Michael Patsalos από την Fox, πρόεδρος για την περιοχή των Ηνωμένων, του John Calamos από την Calamos Investments,  του John A. Catsimatidis Red Apple Co. Chairman and CEO, του  James Chanos, Kynikos Associates (Investment Co.) Founder and Managing Partner - Largest short selling investment firm domestic and Offshore, του John Georges,Georges Enterprises Chief Executive Officer, του  Peter Georgiopoulos, General Maritime Group, του Jim Gianopulos, Fox Films President επίσης λέγεται ότι μεταξύ άλλων την ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να παρακολουθήσουν επίσης οι   Mr. Theodore Leonsis, Washington Capitals Owner the Washington Hockey Team,. Andrew Liveris, Dow Chemical Company, Chairman and CEO, James Moshovitis, Marsh Enterprises, Panicos Papanicolaou, JF Contracting (General Contracting), Peter J. Pappas, Sr. PJ Mechanical  Founder and Chairman, George Sakellaris, Ameresco (Leading Renewable Energy Company) President and CEO, Christos Spyropoulos BC International Group Inc. (Largest retailer of furs in the world.) President, Kyriakos Tsakopoulos, AKT Development Corp - AKT Group of Companies, George J. Tsunis Chartwell Hotels, LLC Managing Director and CEO,  και Andrew Manatos τις γνωστής εταιρίας Lobby.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται  να παραβρεθεί εκτός απροόπτου και στην πρώτη –μετά τις περικοπές δαπανών - δεξίωση που παραθέτει προς τιμή του η Γενική Πρόξενος Άγη Μπαλτά  στο Γενικό Προξενείο την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30, στον χώρο του Γενικού Προξενείου, 69 East 79th Street''. Η τελευταία παρόμοια δεξίωση του Γενικού προξενείου  είχε δοθεί από την πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη σε γνωστό χλιδάτο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το  2009 μετά ήρθαν οι γνωστές  περικοπές.  Κομματική εκδήλωση δεν αναμένεται να γίνει ούτε και έχει προγραμματιστεί εκτός απροόπτου αυθόρμητου διοργάνωσης της κομματικής οργάνωσης η οποία πάντα στο τέλος κάθε τέτοια επίσκεψης παραθέτει και ένα  κλειστό δείπνο  σε γνωστή ταβέρνα της Αστόριας προς τιμήν κάποιου υπουργού. Πάντως ο Πρωθυπουργός ακόμα και αν γίνει μια τέτοια εκδήλωση  δεν αναμένεται να πάει γιατί «το κλίμα στην Ομογένεια είναι βαρύ και δύσκολο όχι μόνο για τον Γ. Παπανδρέου αλλά για τα μέλη της κυβέρνησης μετά τα μέτρα αλλά και την πλήρη αδιαφορίας που έχουν επιδείξει στα προβλήματα της Ομογένειας καθώς και στο εδώ και 30 χρόνια πάγιο αίτημα για παροχή ψήφου στις εθνικές εκλογές» όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε παλαιό κομματικό στέλεχος .  

Στις εργασίες του ετήσιου καθιερωμένου forum του  Foreign Policy Association που πάντα  συμπίπτει με την  γενική συνέλευση του ΟΗΕ, το «φορουμ παγκόσμιας ηγεσίας» (World Leadership Forum)  το οποίο  είναι από τα γνωστότερα δημόσια forum  για διεθνή θέματα   κατά τη πάροδο  των ετών, έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν  κυρίως   επικεφαλής εταιριών, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, επενδυτές, διαμορφωτές πολιτικής για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διεθνή, διαμορφώνοντας τις ατζέντες για τις επιχειρήσεις και την εξωτερική πολιτική. Στο πλαίσιο του διήμερου φόρουμ  συμμετέχει και ο Γ. Παπανδρέου την δεύτερη μέρα ως κεντρικός ομιλητής στο ξενοδοχείο Πιερ. Για να συμμετάσχει κάποιος  στο γεύμα, αυτό των υψηλών προσωπικοτήτων  η είσοδος είναι 1000$. Το Foreign Policy Association είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, με στόχο την αφύπνιση του αμερικανικού κοινού για το τι συμβαίνει στον πλανήτη. ιδρύθηκε το  1918, και υπηρετεί ως-σύμφωνα πάντα με όσα διακηρύσσουν οι διοργανωτές και τα υψηλά στελέχη του-   καταλύτης για την αφύπνιση, κατανόηση και παροχή ενημερωμένης πληροφόρησης για θέματα διεθνή.
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
G_AGELOPOULOUΣτην νέα Υόρκη θα βρίσκεται και  ένα άλλο ηχηρό και λαμπερό όνομα το οποίο έχει απασχολήσει την ελληνική πολιτική και επιχειρηματική σκηνή με την δράση της,  η Γιάννα Αγγελοπούλου. Με την συμμετοχή της στις εργασίες του ιδρύματος που έχει συστήσει ο πρώην Αμερικανός  Πρόεδρος Bill Clinton  φαίνεται να επιθυμεί  μια δυναμική επάνοδο  στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας μετά από μια πολύμηνη απουσία. Το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου υπό τον τίτλο της ως προέδρου του οργανισμού διοργάνωσης των Ολυμπαικών Αγώνων του 2004  φιγουράρει μεταξύ άλλων επίσης ηχηρών και λαμπερών ονομάτων της διεθνούς πολιτικής σκηνής όπως  της  Michelle Obama First Lady of the United States,  της   Hillary Rodham Clinton Secretary of State, U.S. Department of State ,  της Laura Bush, Former First Lady of the United States, του  Massimo D'Alema, Former Prime Minister of the Italian Republic Chairman of Fondazione Italianieuropei,  της πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Demi Moore Co-founder  «The Demi and Ashton Foundation», της γνωστής ηθοποιού και τραγουδίστριας  Barbra Streisand President  The «Streisand Foundation»,  του Shaikh Salman bin Hamad Al-Khalifa( Crown Prince of the Kingdom of Bahrain), Madeleine K. Albright Chair,  Albright Stonebridge Group και πρώην  σιδηράς κυρίας υπουργού των εξωτερικών των ΗΠΑ, του  Ηamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani, Prime Minister and Minister of Foreign Affairs of the State of Qatar, της Cherie Blair Patron Cherie Blair Foundation for Women, Danilo Türk, President of the Republic of Slovenia  και  του Έλληνα Πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου που  επίσης είναι προσκεκλημένος μαζί με  μια πλειάδα  10αδων άλλων γνωστών ηχηρών ονομάτων του διεθνούς Jet Set και της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναμένεται  να  παραβρεθεί  και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις Μουσείων  όπως  η προγραμματισμένη εκδήλωση "ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ ΜΟΜΑ" με ένα πολύ κλειστό αριθμό προσεκλημένων και αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς στο ίδιο evnet αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι. Καλά πληροφορημένες πηγές  αναφέρουν πως το ζεύγος Αγγελοπούλου θα έχει μια σειρά συναντήσεις σε ένα πολύ κλειστό κύκλο ανθρώπων της δημόσιας ζωής της ΕλληνοΑμερικανικής Κοινότητας, με οικογενειακούς φίλους και ανθρώπους με τους οποίους διατηρούν στενές σχέσεις και επαγγελματικές επαφές, ενώ αναμένεται να έχει την καθιερωμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ως η οικογένεια(και κληρονόμοι της μεγάλης περιουσίας) του αείμνηστου Άρχοντα και Μεγάλου Ευεργέτου  του Οικουμενικού Πατριαρχείου αείμνηστου  Θ. Αγγελόπουλου. Τέλος να προσθέσουμε πως το ίδρυμα του πρώην Αμερικανού Προέδρου Bil Clinton  προέδρου δραστηριοποιείται ενεργά  εκτός από την προστασία του πλανήτη σε μια σειρά ζητήματα παράλληλου ενδιαφέροντος όπως η πράσινη ενέργεια, ενώ έχει και πλούσιο ιστορικό στην  δράση για την προστασία των υποσιτιζόμενων λαών. 

Greek American News Agency