Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ 56 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!!

http://news247.gr/incoming/article539501.ece/BINARY/original/gf+copy.jpgΟ Ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε ότι δεν θα αφήσει τα περίπου 56 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία του στα παιδιά του όταν πεθάνει...Αντίθετα, θα αφήσει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες. Αυτά δήλωσε σήμερα ο  πιο γνωστός επιχειρηματίας της επανάστασης των προσωπικών υπολογιστών σε αποκλειστική συνέντευξή του στη Βρετανική εφημερίδα Σαν.
"Θα δώσω κάποια χρήματα στα παιδιά μου. Θα τους δώσω τόσα ώστε να αισθάνονται άνετα αλλά θα πρέπει και αυτά να  εργαστούν."

Ο Γκέιτς  και η σύζυγός του Μελίντα έχει τρία παιδιά την  Τζένιφερ, 14 ετων, τον Ρόνι 11, και τη Φοίβη 8.

"Δεν πιστεύω ότι ήταν  καλή ιδέα να δώσω όλα  τα χρήματα μου στα παιδιά μου" αναφέρει ο Γκέιτς και συμπληρώνει "Αυτό δεν θα ήταν καλό ούτε για τα παιδιά ούτε για την κοινωνία".

Ο ερχομός της νέας χιλιετίας βρίσκει τον Μπιλ Γκέιτς και την σύζυγο του Μελίντα να δημιουργούν το ίδρυμα "Bill & Melinda Gates Foundation", μια ανθρωπιστική οργάνωση, σκοπός της οποίας είναι η καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS αλλά και η ελονοσία, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο.

Ο Μπιλ Γκέιτς, το 2008 παραχώρησε την προεδρία της Microsoft στη σύζυγο του Μελίντα και αφιερώθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Bill Gates, μετά το 2008 θα συνεχίσει να διατηρεί έναν συμβουλευτικό ρόλο στην εταιρία αλλά θα επικεντρωθεί περισσότερο στο φιλανθρωπικό έργο μέσω του Bill & Melinda Gates Foundation ενώ εργάζεται αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Έθνη σε πρότζεκτ για τη καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.

news247