Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

"Κανένα όνομα Μακεδονία ή παράγωγο του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια! Η θέση μου είναι σταθερή, αμετακίνητη, από το 1992. Δεν παίζω με τα εθνικά θέματα, γιατί τις μεγάλες αποφάσεις θα πρέπει να τις παίρνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός με δημοψηφίσματα. "
Γράφει για το taxalia, ο Στάθης Δ. Παπαδόπουλος

Στα ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ 2010, ένα ... ετήσιο πολιτιστικό τριήμερο της Ευξείνου Λέσχης Σκύδρας (φέτος: 3-4-5/09/2010), που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Σκύδρας, παραυρέθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου (3η και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων) ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οποίος κατά την είσοδο του στο χώρο της εκδήλωσης συνοδευόταν από τον Νομαρχιακό σύμβουλο και νυν υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το ψηφοδέλτιο του, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και τον υποψήφιο Βουλευτή Πέλλας με τον ΛΑΟΣ κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές (Οκτ. 2009) και σήμερα υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πέλλας επίσης με τον συνδυασμό του, κ. Δημήτριο Γαλαντάρη. Συγκάθησαν μάλιστα στο ίδιο τραπέζι με την Πρόεδρο (κα. Κατσαρού Ευμορφία), τον Αντιπρόεδρο (Σαμαρτζίδη Γεώργιο) της Ευξείνου Λέσχης Σκύδρας και τον Νομαρχιακό σύμβουλο Πέλλας κ. Χρήστο Τσιρανίδη, ο οποίος είναι και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Σκύδρας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή. Συζήτησαν τοπικά, πολιτιστικά και αθλητικά θέματα αλλά και θέματα σχετικά με την προσφορά του συλλόγου στην περιοχή και παράλληλα γεύτηκαν τα τοπικά εδέσματα, απολαμβάνωντας μάλιστα και χορούς από τα διάφορα χορευτικά του συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μεταζύ των άλλων, ότι ο κ. Ψωμιάδης που είναι και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΔ από το 1964 και συμπληρώνει φέτος 46χρόνια συνεχούς δράσης μέσα στα γήπεδα, προτίθεται να κρεμάσει τα παπούτσια του και η φετινή θα είναι η τελευταία του χρονιά στους αθλητικούς στίβους. Νωρίτερα μάλιστα είχε αγωνιστεί στο φιλικό παιχνίδι της ομάδος του εναντίον του Χέρσου, αλλά συμμετείχε μόνο για 10 λεπτά, αφού τον πίεζε ο χρόνος λόγω πολλών άλλων υποχρεώσεων.
Για την ιστορία αξίζει να σας αναφέρουμε ότι πληροφορηθήκαμε ότι οι κ.Ψωμιάδης και Γαλαντάρης μπορεί αφενός μεν να συνεργαστούν μαζί για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά αφετέρου δε, θα είναι αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής κατηγορίας και την 1η κιόλας αγωνιστική, αφού οι ομάδες τους: ΠΑΟΔ (ποδοσφαιριστής της οποίας είναι ο κ.Ψωμιάδης) και Ολυμπιακός Γαλατάδων (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ.Γαλαντάρης) θα βρεθούν αντιμέτωπες. Ενώ το απόγευμα της Δευτέρας 6ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Ψωμιάδης θα αγωνιστεί με τους βετεράνους του ΠΑΟΔ στην Ιερισσό Χαλκιδικής εναντίον της τοπικής ομάδος βετεράνων και το βράδυ θα βρίσκεται στην Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν την αποχώρηση του μας έκανε και αποκλειστικές δηλώσεις μπροστά στην κάμερα. Το βίντεο των δηλώσεων μπορείτε να το δείτε εδώ:




Αναλυτικά οι δηλώσεις (διάρκειας: 2´:05´´) του ο κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη μπροστά στην κάμερα:

Σ.ΠΑΠ. : Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε στη Σκύδρα. Θα θέλατε να μας πείτε
σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου
Συναγερμού κ. Καρατζαφέρη και τη μη στήριξη στο πρόσωπο σας, δυο λόγια;

Π.ΨΩΜ. : Δεν συνηθίζω να σχολιάζω, θέσεις και δηλώσεις αρχηγών κομμάτων.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης παραμένει φίλος μου.Απο εκεί και πέρα, δεν έχει
αντιληφθεί ότι το μεγάλο ποσοστό των φίλων και των οπαδών του ΛΑ.Ο.Σ.,
θα ψηφίσει Ψωμιάδη, γιατί ψήφιζαν πάντοτε Ψωμιάδη.

Σ.ΠΑΠ. : Και επειδή είναι και επίκαιρο, πέρα από το θέμα που δημιουργήθηκε με τον
κ. Καρατζαφέρη, θέλαμε να έχουμε τη γνώμη σας κ. Νομάρχα, ενόψει των
επερχόμενων μελλοντικών γεγονότων που έρχονται με το Σκοπιανό. Η κυβέρνηση
μάλλον έχει κλείσει στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Π.ΨΩΜ. : Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία καμμιάς κυβέρνησης, κανενός κόμματος
και κανενός Πρωθυπουργού. Εγώ παραμένω αμετακίνητος στις θέσεις μου
από το 1992. Κανένα όνομα Μακεδονία ή παράγωγο του ονόματος
Μακεδονία, δεν θα παραδώσουμε, δεν θα χαρίσουμε, δεν θα πουλήσουμε,
δεν θα δανείσουμε στα Σκόπια. Ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε
κάθε προσπάθεια των ξένων για την αλλοίωση της ελληνικής ιστορίας.

Σ.ΠΑΠ. : Ευχαριστούμε πολύ για το μύνημα, γιατί η θέση σας είναι παράλληλα, η
θέση και του ελληνικού λαού και χαιρόμαστε που την ακούμε απο το πρόσωπο
του μελλοντικού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Π.ΨΩΜ. : Η θέση μου είναι σταθερή, αμετακίνητη, από το 1992. Δεν παίζω με τα
εθνικά θέματα, γιατί μεγάλες αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο ίδιος ο
ελληνικός λαός με δημοψηφίσματα.

Σ.ΠΑΠ. : Σαν Έλληνας και Μακεδόνας χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούω και πάλι την ίδια άποψη 18 χρόνια μετά. Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή σας επιτυχία.

Π.ΨΩΜ. : Να΄στε καλά!

ΥΓ.: Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ψωμιάδης και η συνοδεία του, μετά την αποχώρηση τους από την εκδήλωση της Σκύδρας, επισκέφτηκαν το κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών. Κατά την διάρκεια της εκεί παρουσίας του, ο κ. Ψωμιάδης έτυχε θερμής υποδοχής από τον νεανικό κόσμο της πόλης - και σαν άλλος ΣΤΑΡ - και μάλιστα πολλόι εξέφραζαν την αγάπη τους στο πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη, είτε ξεσπώντας αυθόρμητα σε χειροκροτήματα και φωνές επεφημίας, είτε αγκαλιάζωντας τον και είτε βγαίνoντας αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του.

(Σημ.: Αυτό θα πεί να είσαι το παιδί του λαού!!!)

...


taxalia