Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΕΝΤΙΤ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικός αλλά και σοκαριστικός για δεύτερη φορά υπήρξε ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Μπεντίτ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με την οικονομική κρίση και την Ελλάδα.

Η ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο που έκανε το γύρο του κόσμου έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ενώ στο Μαξίμου επιχειρούν να αποτρέψουν να πάρει διαστάσεις δημοσιότητας. Ο κ. Μπεντίτ αποκάλυψε πως, την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου «επικοινωνούσε» για να περάσει τους κομμένους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια ώρα διαπραγματευόταν τον Αύγουστο με εκπροσώπους της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας την αγορά.... οπλικών συστημάτων…!!! Αν και άφησε επίσης να εννοηθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν και ένα είδος «εκβιασμού» έναντι της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δανειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πράσινος ευρωβουλευτής κατήγγειλε μάλιστα ότι η Κομισιόν δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψει τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η κρίση.