Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑ

Εκλεισε το ΜαρακανάΤο διάσημο στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο έκλεισε τις θύρες του για περισσότερο από δύο χρόνια, προκειμένου να γίνει γενική ανακαίνιση ενόψει του Μουντιάλ 2014 στην Βραζιλία.
Το ισόπαλο αποτέλεσμα στον αγώνα μεταξύ Φλαμένγκο και Σάντος, που διεξήχθη την Κυριακή (05/09), ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν κλείσει το στάδιο για έργα ανακαίνισης, που όπως υπολογίζεται θα στοιχίσουν... περίπου 310 εκατ. ευρώ.

Το στάδιο Μαρακανά προορίζεται να φιλοξενήσει αγώνες για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013 και το Μουντιάλ 2014, μεταξύ των οποίων και τον τελικό του τουρνουά. Επίσης, θα παίξει βασικό ρόλο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, στο Ρίο.


Το Μαρακανά κατασκευάστηκε για το Μουντιάλ του 1950, ενώ ο Πελέ σημείωσε σε αυτό το στάδιο το πρώτο του γκολ με την Εθνική Βραζιλίας. Αρχικά το στάδιο ήταν το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στον κόσμο (200.000), αλλά με το πέρασμα των χρόνων οι θέσεις του μειώθηκαν σε 88.000.


Μετά την ανακαίνισή του, με νέες εισόδους και εξόδους που θα πληρούν τα στάνταρντ ασφαλείας της FIFA και την κατασκευή μπαρ, εστιατορίων και του κέντρου Τύπου, θα μπορεί να φιλοξενήσει 83.000 θεατές.
 
gazzetta.gr