Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

"ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ" ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

«Καρπούζια Ελληνικής παραγωγής με υπολείμματα φυτοφαρμάκου που απαγορεύεται στα καρπούζια και χρησιμοποιείται στο έδαφος, για την καταπολέμηση νηματώδων πριν τη μεταφύτευση αναφέρονται στην...
αναγγελία της Σλοβενίας για καρπούζια που εξήχθησαν από Ιταλούς εμπόρους παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Συνδέσμου εξαγωγέων INCOFRUIT – HELLAS, για έλεγχο των εξαγομένων ελληνικών οπωροκηπευτικών προϊόντων, εξακολουθούν να διακινούνται φρούτα και λαχανικά, χωρίς τυποποίηση, σε ξαναχρησιμοποιημένες παραγωγικές κλούβες, χωρίς σήμανση, από «εμπόρους» (Έλληνες, Βαλκάνιους, Ιταλούς κ.α.), όπως καρπούζια και σήμερα επιτραπέζια σταφύλια, με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση των προϊόντων μας.
Αυτή είναι, σύμφωνα με τους εξαγωγείς, η πλήρης απόδειξης της μη επεξεργασίας του προϊόντος σε συσκευαστήριο και η διακίνησή του απευθείας από το χωράφι με υπολείμματα από το χώμα. Οι εξαγωγείς ζητάνε την αυστηρή επιτήρηση και εφαρμογή των διατάξεων, για τυποποίηση και διέλευση από τα συσκευαστήρια, ώστε να μη δυσφημιστούνε και τα υπόλοιπα προϊόντα της χώρας μας.»

agroschannel.com