Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ζέστη και άπνοια επεφύλαξε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να φθάνει κατά τόπους στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από τη Δευτέρα αναμένεται... πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Ετσι για αύριο Δευτέρα προβλέπονται πτώση της θερμοκρασίας με νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο.
Την Τρίτη 31/08 θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται για την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση.
Γενικά αίθριος προβλέπεται, τέλος, ο καιρός για την Πέμπτη 02/09 και την Παρασκευή 03/09. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.