Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ...

Δεν ξέρω τι πρεμούρα έχει πιάσει τις πολυεθνικές με την πνευματικότητα (λέμε τώρα..), αλλά μετά την τηλεόραση σειρά τώρα έχουν και τα κινητά τηλέφωνα. Την αρχή έκανε το πρωτοποριακό iPhone, που... αυξάνει τις εφαρμογές του στο αστρονομικό νούμερο των τριακοσίων ημερησίως!
Το θαυματουργό αυτό γκατζετάκι απαντάει σε κάθε σας ερώτημά, από το τι καιρό κάνει αύριο, μέχρι που βρίσκετε το κοντινότερο καφέ γνωστής αλυσίδας.
«Γιατί όχι λοιπόν και για την...πνευματική μας άσκηση;» φαίνεται οτι σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι της Apple (της μαμάς εταιρίας) και ανέπτυξαν μια πληθώρα εφαρμογών για τον τεχνομάνιακ πνευματικό αναζητητή του 21ου αιώνα. Ιδού οι δέκα πιο δημοφιλείς, σύμφωνα με το περιοδικό Enlighten Next:


1. iSalat - Ένα πνευματικό ξυπνητήρι για τον μουσουλμάνο businessman που διαρκώς ταξιδεύει, το iSalat υπολογίζει τις ώρες προσεχής στο μέρος που βρίσκεστε και επιπλέον δείχνει προς τα που πέφτει η Μέκκα.


2. Mindwave - Σας βοηθάει να τιθασεύσετε τους βιολογικούς σας ρυθμούς και να συγχρονίσετε τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σας, ώστε να χαλαρώσετε το σώμα, να ηρεμήσει το μυαλό και ανεμπόδιστα να κάνετε το διαλογισμό σας.


3. Deepak Chopra's Streess Free - Έχοντας ήδη προσελκύσει πάνω από εκατό χιλιάδες «πιστούς» στο Twitter, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Deepak Chopra είναι ένας από τους πρωτους πνευματικούς δασκάλους που ψηφιοποίησε την σοφία του σε αυτή την εφαρμογή που σκοπό έχει να σας ανακουφίζει από το άγχος της καθημερινότητας.


4. Authentic Tibetan Singing Bowls - Αυθεντικός ήχος από βουδιστικά μπολ που ανακουφίζει νου και σώμα.


5. Aura Photography - Μετατρέποντας την κάμερα του iPhone σας σε «τρίτο μάτι», η προχωρημένη αυτή εφαρμογή, σας δείχνει την αύρα οποιουδήποτε φωτογραφίσετε.


6. Yoga Stretch - Με μαι ψηφιακή βάση δεδομένων με πάνω από εξήντα στάσεις και ένα ωριαίο εκπαιδευτικό βίντεο, το Yoga Stretch είναι μια σοβαρή απειλή για τις σχολές Γιόγκα.


7. iBlessing - Η κατάλληλη ευλογία για το κάθε τι. Από ψωμί μέχρι βάφτιση του παιδιού σας, σε γλώσσα και θρησκεία.


8. Patron Saints and Candles - Για τους πιστούς χριστιανούς: οι βιογραφίες εκατοντάδων αγίων, εικονικά κεριά που μπορείτε να ανάψετε για τους αγαπημένους σας και ένας χάρτης άλλων ψηφιακών πράξεων λατρείας ανά τον κόσμο.


9. Shri Durga Prarthana - Αν είστε πιστός Ινδουιστής αλλά δεν έχετε χρόνο να πάτε στο ναό, αυτή ή εφαρμογή σας δίνει τα κεριά και το θυμίαμα που χρειάζεστε για να εκτελέσετε μια αυθεντική puja στη θεά Durga, ενώ είστε στο μετρό και πηγαίνετε στην δουλεία σας.


10. Hallelujah Button - Πατήστε το κουμπί, ακούστε τη χορωδία. Αλληλούια. Αμήν.


περιοδικό Άβατον, τευχος 101