Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

PLAYSTATION......5

Playstation... 5 (video)
 
Η καλή ανάμνηση από την γκολάρα του Γκοβού κράτησε δύο λεπτά. Μετά άρχισε ο εφιάλτης και το...
playstation της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 5-1 του Παναθηναϊκού με τον Μέσι να κάνει ότι θέλει στον αγώνα έχοντας 2 γκολ, 3 δοκάρια, ασίστ και ένα χαμένο πέναλτι.
«Γέμισε» τον άξονα

Το να πας στο «Καμπ Νού» και να παίξεις ανοιχτά κόντρα σε αυτή την… διαστημική Μπαρτσελόνα αποτελεί ποδοσφαιρική αυτοκτονία! Ο Νίκος Νιόπλιας το γνώριζε πάρα πολύ καλά και για αυτό κατέβασε ένα 4-3-2-1, θέλοντας να γεμίσει το κέντρο, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορεί να κρατήσει μπάλα, να έχει καλή κυκλοφορία και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικός στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου βρίσκεται η μεγάλη δύναμη των «Καταλανών».

Μάλιστα, ο Κοζανίτης τεχνικός ξεκίνησε τελικά τον Σιμάο αντί του Καραγκούνη, ποντάροντας στις σούπερ ανασταλτικές δυνατότητες του Μοζαμβικανού.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, Καντέ και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Βύντρα και δεξιά ο Μαρίνος. Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκοβού και στην κορυφή ο Σισέ.

«Έγερνε» αλλά προηγήθηκε!


Τελικά, όντως, όταν είσαι φιλοξενούμενος στο «Καμπ Νού» το γήπεδο γέρνει επικίνδυνα προς την εστία σου από το πρώτο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός το ένιωσε στο πετσί του με το… καλημέρα! Η πίεση των Καταλανών... μέγγενη να σε πνίξει, η κυκλοφορία της μπάλας για σεμινάριο. Κατοχή μπάλας 79%-21% στο πρώτο εικοσάλεπτο, μία φορά πέρασε την σέντρα το «τριφύλλι» που δεν μπορούσε να βρει… αντίδοτο και να κόψει τις επιθέσεις στην μεσαία γραμμή!

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να περιμένει το… μοιραίο,  ο Τζόρβας, όμως, ήταν παρών στις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες και έδιωχνε τον κίνδυνο. Στο 20’ οι «πράσινοι», στην δεύτερη φορά που πέρασαν στο μισό των γηπεδούχων άνοιξαν το σκορ με φάση που θύμισε… Μπαρτσελόνα! Ο Σισέ με μαγική τακουνιά, έβγαλε μόνο του τον Γκοβού, ο «Σιντ» απέναντι από τον Βαλντέζ δεν λάθεψε και έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό!

Στο… on to playstation!

Οι παίκτες του Νιόπλια… πάγωσαν την Βαρκελώνη αλλά μόνο για δύο λεπτά. Τόσο άντεξαν, καθώς στην συνέχεια τα αστέρια του Γκουαρντιόλα ήταν καταιγιστικά! Η ήττα από την Χέρκουλες τους έκανε… σεληνιασμένους και από το «πράσινο» γκολ και έπειτα οι Καταλανοί άνοιξαν το… playstation. To 0-1 έγινε 2-1 με Μέσι και Βίγια μέσα σε δέκα λεπτά (τιμώρησαν την αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού), για να έρθει και το 3-1 στο 44’ και πάλι με τον Αργεντινό μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, με την μπάλα να… χάνεται.

Κατέβασαν ταχύτητα και… 5-1


Στο δεύτερο μέρος το έργο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο total football των Καταλανών που ακόμα και με… σβηστές τις μηχανές, συνέχισε να δημιουργεί φάσεις και τελικά να φτάσει στο τελικό 5-1 με ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου.

Πάλι καλά που ο Τζόρβας έβγαλε το πέναλτι του Μέσι στις αρχές και δεν έγινε άμεσα το 4-1 γιατί ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να γίνει… Ολυμπιακός.
Ο Νιόπλιας ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο του Καραγκούνη και του Γκαρσία αλλά και πάλι οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κόψουν ούτε με φάουλ! Ενδεικτική η πρώτη κίτρινη του Παναθηναϊκού ήταν στο 85’ με τον «Κάρα»!

MAN OF THE MATCH:
Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, δυστυχώς, για τον Παναθηναϊκό είχε κέφια. Ο Λίο Μέσι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ασταμάτητος, πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ολική επαναφορά της Μπαρτσελόνα. Κέρδισε και το πέναλτι από τον Καντέ στην επανάληψη αλλά νικήθηκε από τον Τζόρβα, κάνει φανταστική ενέργεια στο τέταρτο γκολ των «μπλαουγκράνα» και σούπερ πάσα στο πέμπτο. Σύνολο: Δύο γκολ, τρία δοκάρια και ασίστ… πάρε-βάλε!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Στο πρώτο μέρος που ήταν ο… απόλυτος εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό ο Σίντνεϊ Γκοβού ήταν ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού». Ο Γάλλος φορ ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ που έβαλε μπροστά έστω και για λίγο τους νταμπλούχους και έτρεξε πολύ και στην άμυνα, δίνοντας τις απαραίτητες βοήθειες στον Μαρίνο. Πάλεψε, κάτι που δεν έκαναν άλλοι συμπαίκτες του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα. Ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά, να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο. Το χειρότερο βέβαια ήταν ότι σε κανένα σημείο δεν βοήθησε τον Βύντρα ανασταλτικά και τον εξέθεσε σε πολλές περιπτώσεις.  Κακώς έμεινε μέχρι το 82’ στον αγωνιστικό χώρο και ο Νιόπλιας θα μπορούσε να τον αλλάξει πολύ πιο νωρίς. Στα… σημεία βρίσκεται σε αυτή την θέση αντί του Κώστα Κατσουράνη που ήταν ωσεί παρών.

Η ΓΚΑΦΑ:
Απέναντι σε αυτή την… διαστημική ομάδα δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια γκάφα για να δεχθείς ένα γκολ αλλά σίγουρα στο δεύτερο γκολ της «Μπάρτσα»… κοιμήθηκε όλη η άμυνα και κανείς δεν «έπεσε» πάνω στον Βίγια που δεν συγχώρεσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Κανένα πρόβλημα από τον Ριτσόλι που είναι διαιτητής παγκόσμιας κλάσης. Σωστή η υπόδειξη του στην ανατροπή του Μέσι από τον Καντέ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Από την κλήρωση κιόλας ο Παναθηναϊκός το… περίμενε. Φυσικά θα μπορούσε να πέσει, έχοντας παλέψει και όχι με κάτω τα χέρια όπως έγινε απόψε. Ήταν και άτυχος που η Μπαρτσελόνα προερχόταν από την ήττα κόντρα στην Χέρκουλες. Σε αυτά τα παιχνίδια για να πάρεις κάτι πρέπει να έχεις έντεκα… σκυλιά μέσα στο γήπεδο. Έντεκα… καμικάζι.

Ο Παναθηναϊκός δεν τους είχε και έχασε εύκολα με 5-1 αν και προηγήθηκε. Επί της ουσίας και όσον αφορά την πρόκριση δεν έγινε κάτι. Όλοι στο «Καμπ Νού»(Ρουμπίν, Κοπεγχάγη) αναμένεται να… υποταχθούν και… όλα τα λεφτά για το εισιτήριο της επόμενης φάσης είναι τα «κολλητά» εντός έδρας ματς με τους Δανούς και τους Ρώσους. Εκεί θα παιχτεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ιστορίας.

gazzetta.gr