Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΝΑΜΕ 41.1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΟ FACEBOOK

41.1 εκατομμύρια λεπτά πέρασαν οι χρήστες του Facebook στο δημοφιλές site κατά τη διάρκεια του Αυγούστου σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακών ερευνών comScore.

 

Πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό αφού αντιστοιχεί στο... 9.9% του συνολικού χρόνου που πέρασαν όλοι οι χρήστες συνολικά στο διαδίκτυο και είναι περισσότερος από το χρόνο που πέρασαν οι χρήστες στα site Google.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου οι χρήστες πέρασαν 39.8 εκατομμύρια λεπτά (9.6% του συνολικού χρόνου) σε όλα τα site της Google κι έτσι η εταιρεία μπαίνει στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yahoo, στα site της οποίας οι χρήστες έμειναν 37.1 εκατομμύρια λεπτά (9.1% επί του συνολικού χρόνου).

Κερδίζει όλα τα site της Google μαζί

Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για το Facebook είναι ότι η comScore έκανε μετρήσεις για το σύνολο των site της Google και όχι μόνο για τη μηχανή αναζήτησης. Έτσι το Facebook κερδίζει τη Google και όλα της τα site (YouTube, Gmail, Google News).

Επίσης είναι εντυπωσιακή η αύξηση στον χρόνο που περνούν συνολικά οι χρήστες στο Facebook καθώς τον Αύγουστο του 2007 οι χρήστες είχαν περάσει στο Facebook μόλις το 2% του συνολικού διαδικτυακού χρόνου ενώ το ποσοστό ήταν στο 5% πέρυσι τον Αύγουστο.

Φυσικά αυτά τα αποτελέσματα βασίζονται σε δείγμα χρηστών που παρακολουθεί η comScore και ανέρχεται στους 2 εκατομμύρια χρήστες οπότε δεν είναι 100% αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας. 

e-go.gr