Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

MAHMOUD AHMADINEJAD: ΟΣΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ..ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ImageΣυνέντευξη παραχώρησε ο ιρανός πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad στο αμερικανικό δίκτυο NBC μιλώντας για τις σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ αλλά και το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του. Ο Ahmadinejad... υπεραμύνθηκε της πολιτικής του για το πυρηνικό πρόγραμμα λέγοντας πως «ακόμη και αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν 100 φορές περισσότερες κυρώσεις στο Ιράν, ακόμη και αν οι ευρωπαίοι συμμαχοί τους συνδράμουν στην προσπάθεια να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις, εμείς ως Ιράν είμαστε έτοιμοι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας».
Ο ιρανός πρόεδρος  έδωσε τη συνέντευξη μια εβδομάδα περίπου πριν από την επικείμενη γενική συνέλευση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ όπου το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ahmadinejad αρνήθηκε το γεγονός πως το η χώρα του δεν είναι συνεργάσιμη με την διεθνή επιτροπή ατομικής ενέργειας στρέφοντας για άλλη μια φορά τα βέλη του κατά του Ισραήλ το οποίο αποκάλεσε ως παράνομο σιωνιστικό καθεστώς. «Κατέχουν πυρηνικά όπλα, και συνεχώς απειλούν τις γειτονικές τους χώρες.
Μόνο στα τελευταία 10 χρόνια μας έχουν απειλήσει τουλάχιστον 10 φορές» είπε για το Ισραήλ. Σχολιάζοντας για το επίπεδο έντασης μεταξύ των μουσουλμάνων και των αμερικανών ο Ahmadinejad αρνήθηκε κάτι τέτοιο λέγοντας «δεν υπάρχει καμία διαμάχη ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, κατηγορώντας κάποιες μικρές κοινότητες στην Αμερική για την ύπαρξη της όποιας έντασης «Το συμφέρον τους είναι να δημιουργούν πολέμους και διαμάχες» είπε για να συνεχίσει «το κοράνι είναι ένα θεόπνευστο βιβλίο. Είναι άσχημο πράγμα να καιει κανείς ένα θεόπνευστο βιβλίο. Αυτό αποτελεί προσβολή για τα δισεκατομμύρια πιστούς της θρησκείας αυτής».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr