Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΟΝΣΟ - FERRARI

Σε πρώτο πλάνο μπροστά από τους εργαζόμενους στο Μαρανέλο διακρίνονται από δεξιά προς τα αριστερά: Ντομενικάλι (αγ. διευθ.), Αλόνσο, Κόστα (τεχν. διευθυντής), Τομπάζης (επικεφαλής σχεδιασμού), Μαρμορίνι (κινητήρας). Στο Μαρανέλο είναι ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία και τον τρόπο συμπεριφοράς του Αλόνσο απέναντι στα μέλη της ομάδας.
Ο Ισπανός νικητής...  του Ιταλικού GP αντί να φύγει το ίδιο βράδυ για την πατρίδα του προτίμησε να μείνει δυο μέρες στην Ιταλία για να επισκεφτεί την έδρα της ομάδας στο Μαρανέλο. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και να πανηγυρίζει μαζί τους για την τελευταία επιτυχία. Στη Ferrari έχουν να λένε για τη συμπεριφορά του Ισπανού: «Είναι συνεργάσιμος, ομαδικός και έρχεται στο εργοστάσιο περισσότερο από κάθε άλλο οδηγό τα τελευταία 20 χρόνια».
Από την πλευρά του ο Ισπανός έχει επικεντρώσει την προσοχή του στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στη διεκδίκηση του τίτλου: «Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική, προφανώς χρειάζεται ένα μονοθέσιο που θα τερματίσει χωρίς προβλήματα σ’ όλους τους αγώνες».

Από τη Γερμανία και μετά
ο Αλόνσο έχει πάρει περισσότερους βαθμούς απ’ τους αντιπάλους του όμως υπολείπεται 21 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Μαρκ Γουέμπερ.
«Παρότι δεν πήραμε βαθμούς στο Σπα λόγω του ατυχήματος στον πρώτο γύρο έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς απ’ όλους τελευταία. Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Έχουμε σημειώσει καλά αποτελέσματα σε όλων των ειδών τις πίστες και αυτός δείχνει πως το μονοθέσιο μας είναι ευπροσάρμοστο».

Ο Αλόνσο συνεχάρη προσωπικά όλα τα μέλη της Gestione Sportiva που είχαν οργανώσει μια μικρή γιορτή προς τιμήν του στο Μαρανέλο: «Ένιωσα ωραία που σήκωσα ξανά μπροστά τους το τρόπαιο του νικητή, ειδικά μπροστά στους μηχανικούς που πραγματοποίησαν το pit stop που μας έδωσε τη νίκη».