Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ENΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ;


Καθημερινά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες που θέλουν τις διοικήσεις των Alpha Bank και Eurobank να βρίσκονται πολύ κοντά στην ανακοίνωση συμφωνίας η οποία θα αλλάξει ριζικά τον τραπεζικό χάρτη της χώρας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Αξία και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχουν... υπάρξει συναντήσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλο με τον Σπύρο Λάτση σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σε άλλες με υψηλόβαθμα στελέχη του EFG Group.
Όπως μάλιστα εικάζεται προτάθηκε στον πολύπειρο τραπεζίτη και το διοικητικό του επιτελείο να είναι το απόλυτο αφεντικό το νέου τραπεζικού ομίλου, ως αντιστάθμισμα στην ισχυρότατη παρουσία του ομίλου Λάτση στο νέο σχήμα.
Σενάρια στον χώρο
Η συνένωση των Eurobank-Alpha θα σηματοδοτούσε ριζική αλλαγή στα υπάρχοντα δεδομένα στον χώρο των τραπεζών καθώς θα δημιουργηθεί έτσι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην χώρα, με ενεργητικό 177 δις ευρώ χορηγήσεις ύψους 110 δις ευρώ, καταθέσεις 83 δις ευρώ, δίκτυο που ξεπερνά τα 2.600 σημεία (τα 1.760 στο εξωτερικό) και 38.000 εργαζομένους.
Γι' αυτόν τον λόγο και πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η Εθνική θα αντιδράσει καθώς η προαναφερόμενη συγχώνευση θα την "αφήσει πίσω" με ενεργητικό 122 δις ευρώ. Οι πληροφορίες θέλουν να προσεγγίζει είτε την Πειραιώς είτε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με πιο πολλές πιθανότητες να έχει η δεύτερη επιλογή