Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

90 ΓΚΟΛ ΑΠΟ... ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

90 γκολ από τερματοφύλακα εν ονόματι Ροτζέριο Σένι, μέλος της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002!
Ο τερματοφύλακας της ομάδας Σάο Πάολο, χθες τα ξημερώματα στην αναμέτρηση της Σάο Πάολο με τη Φλουμινένσε για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, σκόραρε με ...
εξαιρετική εκτέλεση φάουλ φθάνοντας στα 90 γκολ στη 19ετή καριέρα του!  Από τα 90 τέρματα που έχει πετύχει τα 51 είναι με φάουλ(!) και τα 39 με πέναλτι. Το 2005 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά του με 21 γκολ σε 75 ματς. Ο Σένι αποτελεί αγωνίζεται στους Τρικολόρ Παουλίστα από το 1992 και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, καθώς έχει αγωνιστεί σε 907 επίσημα ματς, ενώ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο Διηπειρωτικών Κυπέλλων, δύο Κόπα Λιμπερταδόρες και τριών πρωταθλημάτων Βραζιλίας.



Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Σένι είναι ένας ζωντανός θρύλος, καθώς το επίτευγμά του είναι ανεπανάληπτο (ίσως και αξεπέραστο), αν αναλογιστεί κανείς ότι κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ ήταν ο φημισμένος παραγουανός γκολκίπερ Χοσέ ΛουίςΤσιλαβέρτ , ο οποίος όμως σταμάτησε... μόλις στα 62 γκολ.
Στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, πέραν του Σένι και του Τσιλαβέρτ, φημισμένοι τερματοφύλακες-σκόρερ ήταν επίσης ο Κολομβιανός Ρενέ Χιγκίτα (41 γκολ), ο Μεξικανός ΧόρχεΚάμπος (38 γκολ), ο Δανός ΠίτερΣμάιχελ (13 γκολ), ενώ στον ελληνικό χώρο ξεχώρισε ο Νίκος Σαργκάνης με 6 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

tovima.gr