Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

"ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ...." (ομολογία ήττας)

Μια απλή ματιά και μόνο στα σημερινά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (με εξαίρεση φυσικά τους γκαιμπελίσκους της τηλεόρασης) φτάνει για να επιβεβαιωθεί αυτό που γράψαμε χθες: Επιλογές ήττας του ΠΑΣΟΚ, με δανεικό προσωπικό
Διαβάζουμε πχ σε ένα συγκεντρωτικό ρεπορτάζ του www.in.gr
Οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου …ρίχνουν γέφυρες προς τα αριστερά και τα δεξιά…” – (όπου “γέφυρα” βλέπε “σανίδα σωτηρίας” απο την συστημική Αριστερά των Κουβέλη και Κύρκου , που επιτέλους θα συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ στο τέλος της ιστορίας του).
“Η απουσία «λαμπερών» ονομάτων υπουργών καθιστά τις υποψηφιότητες αυτοδιοικητικές” – (χα χα χαααα)
Ο χώρος της Περιφέρειας αποδεικνύεται προνομιακός για τους άνδρες, αφού δεν ανακοινώθηκε καμία γυναίκα υποψήφια” – (για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες)
“Οι υποψηφιότητες Καμίνη και Μπουτάρη για τον δημο Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα “ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς τον μεν Γ.Καμίνη είχε προτείνει πρώτος ο Φώτης Κουβέλης, ενώ το κόμμα του στηρίζει και τον Γιάννη Μπουτάρη...” – (Και ο κ. Μάνος στηρίζει. Ο κ. Μπουτάρης ήταν ιδρυτικό μέλος της “Δράσης”)
Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές της Πελοποννήσου η απόφαση να δοθεί στήριξη στον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη. Μάλιστα, λέγεται ότι οι βουλευτές διαμηνύουν στην Ιπποκράτους ότι όχι μόνο δεν θα τον στηρίξουν, αλλά δεν θα παρευρεθούν και σε εκδηλώσεις τους…”. – (Αυτό το αφιερώνω στους φίλους απο την Μάνη που μου χάλασαν τις διακοπές με τους καβγάδες για τον Τατούλη).
“Το ΠΑΣΟΚ απέφυγε να στηρίξει δικό του πρόσωπο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να μην χρεωθεί μια ήττα απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ και σημερινό πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο….” – (άνευ σχολίου, τα λέει όλα)
Ομολογία ήττας
Σας συνιστώ επίσης να διαβάσετε το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ. Καιρός είναι να γελάσει λίγο το χειλάκι σας.
Παρά το άγριο παρασκήνιο και τα παζάρια που έγιναν στους διαδρόμους του Τάε κβον ντο, το σημαντικό είναι ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε και νέα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν τον «Καλλικράτη»” – (ευτυχώς που δεν πλακώθηκαν στον ξύλο γιατί μπορούσαμε να μην έχουμε καν υποψηφίους).
Οι επιλογές των υποψηφίων στους οποίους περιλαμβάνονται τρεις υφυπουργοί, σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς αρνήσεις κυβερνητικών στελεχών να είναι υποψήφια, αποτελούν πλέον πρόκριμα για τον επικείμενο ανασχηματισμό…” – (κλάφτα Χαράλαμπε)
Από τα αγκάθια αυτής της διαδικασίας είναι ασφαλώς το γεγονός ότι έγινε με προχειρότητα, επέτρεψε τα παζάρια και ενέπλεξε τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρέθηκε να εισπράττει αρνήσεις από κυβερνητικά στελέχη για επιλογές που ο ίδιος είχε κάνει. Το θέμα αυτό αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζητήσεων στις εγκαταστάσεις του Τάε κβον ντο και επισκίασε κάθε άλλη συζήτηση, που αφορούσε για παράδειγμα τις ίδιες τις επιλογές. Πολιτικά πάντως, εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ εξαναγκάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να επιλέξει υποψηφιότητες χαμηλότερης εμβέλειας κι αυτό πραγματικά αποτελεί ένα ρίσκο, δεδομένου ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου η αντιπολίτευση, εκ των πραγμάτων, θα θέσει στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το Μνημόνιο και τις επιπτώσεις του στην οικονομία….
Από την άλλη πλευρά, ακριβώς για τη μορφή που αναμένεται να λάβει η προεκλογική αντιπαράθεση, το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας να στηρίξει προερχόμενες από την Αριστερά υποψηφιότητες για τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθηναίων- Θεσσαλονίκης) και τον Π. Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιχειρεί μέσα από την αμφίπλευρη αυτή στήριξη τον όσο γίνεται μεγαλύτερο αποχαρακτηρισμό της αναμέτρησης”. – (Άνευ σχολίων, συ είπας).

antinews