Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Την διαφωνία τους κατά του μνημονίου ζήτησαν να εκφράσουν  όσα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πήραν το λόγο την  Κυριακή το μεσημέρι, τρίτη και  τελευταία ημέρα συνεδρίασης.


 Δεν ήταν λίγα  τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που...  κράτησαν αποστάσεις από την  εφαρμοσμένη οικονομική πολιτική.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το ότι στο προεδρείο του Εθνικού  Συμβουλίου κατατέθηκε και κείμενο  διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου, το οποίο υπογραφόταν από 35 στελέχη  του Κινήματος…

Ο καταιγισμός διαφορετικών φωνών προκάλεσαν τον γραμματέα  του Εθνικού Συμβουλίου κ. Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος κατά τη δευτερολογία του τόνισε:

"Αγαπητοί σύντροφοι,  αυτό το οποίο εγώ κατάλαβα  σήμερα, είναι ότι μέσα στο  ΠΑΣΟΚ συγκροτείται, όπως και  στην αντιπολίτευση και στον  πολιτικό μας κόσμο, μία «αντι-μνημονιακή» σύγκλιση".

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Μου έκανε εντύπωση το πώς πολιτικά στελέχη, που για  χρόνια ολόκληρα κατήγγειλαν τον  λαϊκισμό, σήμερα, είναι αυτοί οι οποίοι λαϊκίζουν και οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά, ότι τα πραγματικά δεδομένα της χώρας είναι πολύ σκληρότερα από τις πολιτικές που τότε εκείνοι υπερασπιζόντουσαν και  που θα μπορούσαν να είναι πιο  φιλολαϊκές. Αυτό, ήθελα να καταγραφεί".

Λίγο πιο πριν ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε αναπτύξει αναλυτικά την  αναγκαιότητα να ασκηθεί η δεδομένη οικονομική πολιτική:

"Ποτέ άλλοτε  η πατρίδα μας  δεν είχε βρεθεί  σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Ποτέ  άλλοτε η απειλή δεν ήταν  τόσο μεγάλη. Μην το ξεχνάμε  αυτό. Μην το ξεχνάμε ποτέ. Όχι  μόνο γιατί ποτέ δεν πρέπει  να διαφεύγει της προσοχής  μας η ιστορικότητα της στιγμής  που ζούμε, όχι μόνο γιατί  πρέπει να νιώθουμε περήφανοι  γιατί κάναμε και κάνουμε το  καθήκον μας, αποτρέποντας μια  βέβαιη καταστροφή, αλλά γιατί  αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε  και αυτή την κατάσταση αλλάζουμε".



kataigidas: ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ;

"Ποτέ άλλοτε  OI TΡΑΠΕΖΕΣ  δεν είχαν βρεθεί  σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Ποτέ  άλλοτε η απειλή δεν ήταν  τόσο μεγάλη. Μην το ξεχνάμε  αυτό. Μην το ξεχνάμε ποτέ. Όχι  μόνο γιατί ποτέ δεν πρέπει  να διαφεύγει της προσοχής  μας η ιστορικότητα της στιγμής  που ζούμε, όχι μόνο γιατί  πρέπει να νιώθουμε περήφανοι  γιατί κάναμε και κάνουμε το  καθήκον μας ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, αποτρέποντας μια  βέβαιη καταστροφή, αλλά γιατί  αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε  και αυτή την κατάσταση αλλάζουμε. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".