Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ ...ΧΤΥΠΑ Η Ν.Δ.


samaras kalamata.jpg
Με καλύτερους όρους θα διεξαχθούν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για τη ΝΔ, μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις 13 Περιφέρειες.
Και αυτό -όπως σχολιάζουν γαλάζια στελέχη- γιατί το κυβερνόν κόμμα δεν κατάφερε να παρουσιάσει έναν κατάλογο με ισχυρές και...
αήττητες υποψηφιότητες.
Στη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, θεωρούν ότι μπορούν να "χτυπήσουν" 5-6 Περιφέρειες, γεγονός το οποίο αν επιβεβαιωθεί θα κλονίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου, που ήλπιζε να κερδίσει 10 τουλάχιστον Περιφέρειες απο τις 13!
Συγκεκριμένα, στη Ρηγίλλης εμφνίζονται σίγουροι για την Κεντρική Μακεδονία, όπου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναμένεται να κάνει... περίπατο απο τον πρώτο γύρο, απέναντι στον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη.
Στις σίγουρες γαλάζιες Περφιέρειες συγκαταλέγουν και την Πελοπόννησο, καθώς πιστεύουν ότι έστω και στον δεύτερο γύρο θα επικρατήσει ο Δημήτρης Δράκος, έναντι του Πέτρου Τατούλη.
Σχεδόν σίγουρη θεωρείται για τη ΝΔ και η Δυτική Μακεδονία, όπου ο Γιώργος Δάκης, νομάρχης Κοζάνης, θεωρείται ισχυρότερος απο τον... άγνωστο Γιάννη Παπαϊορδανίδη, που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, εκεί, στις εκλογές του 2009 η ΝΔ υπολοιπόταν του ΠΑΣΟΚ, μόλις κατά 1,6%.
Στον δεύτερο γύρο θεωρούν στη ΝΔ ότι μπορούν να κερδίσουν -με της αντιμνημονιακές ψήφους του ΚΚΕ...- την Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο. Στη Θεσσαλία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αγοραστός θα αντιπαρατεθεί με τον Απόστολο Παπατόλια, νομάρχη Μαγνησίας, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής αντιμετωπίζει τον Νάσο Γιακαλή, Δήμαρχο Μυτιλήνης, στηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ.
Δύσκολες Περιφέρειες για τη ΝΔ θεωρούνται η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπου υποψήφιος είναι ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, η Ήπειρος, με υποψήφιο το νομάρχη Ιωαννιτών, Αλέξανδρο Καχριμάνη, που θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη.
Επίσης, η Δυτική Ελλάδα, που υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Επιπλέον, η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως δύσκολη Περιφέρεια, με τον Θανάση Χειμάρα να αντιμετωπίζει το νομάρχη Βοιωτίας, Κλέαρχο Περγαντά, όπως και η Αττική, όπου ο Γιάννης Σγουρός εμφανίζεται κατά πολύ ισχυρότερος απο τον Βασίλη Κικίλια.
Ωστόσο, σε αίνιγμα εξελίσσεται η Περιφέρεια ιονίων Νήσων, μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να δώσει την στήριξή του καθηγητή και πρώην βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μπεριάτο.
Στον δεύτερο γύρο θεωρεί η ΝΔ ότι θα προσπαθήσει να χτυπήσει το Νότιο Αιγαίο, με τον Χαράλαμπο Κόκκινο, αν και εκεί το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ υψηλά ποσοστά, όπως βέβαια και στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα περιοριστεί στην καταγραφή στον "γαλάζιων" δυνάμεων στο πράσινο νησί!

parapolitika.gr