Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Μακριά απο σπατάλες και ακριβά σχολικά είδη ! ! !

Με αυτήν τη συμβουλή θα ξεκινήσουμε προς όλους εσάς τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα eksipnapaidia νιώθουν και αφουγκράζονται τις αγωνίες, τα πιστεύω και τα θέλω όλων εσάς των... μαθητών . Γνωρίζουμε οτι θα θέλατε, το πιο μοδάτο , το πιο αστραφτερό, το πιο ακριβό τις περισσότερες φορες σχολικό είδος.

Όμως...

στους καιρούς που ζούμε, ίσως η πιο σωστή επιλογή φέρει περισσότερη χαρά και ευτυχία στις οικογένειες σας.

Σαν έξυπναπαιδιά που είστε , φερθείτε έξυπνα και δείξτε στους γονείς σας οτι τους σκέφτεστε και καταλαβαίνετε την οικονομική στενότητα που έχουν.
Μπορεί να μην θέλουν να κόψουν απο τα φροντιστήρια που σας πηγαίνουν , γιατί θα θέλουν να μην σας λείψει τίποτα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια άλλα που μπορείτε να μειώσετε.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αγοράζετε κάθε χρόνο τσάντα , στυλό, μολίβια. Εαν τα έχετε και είναι σε καλή κατάσταση, τότε πάρτε αυτά μαζί σας. Δεν σημαίνει οτι όποιος έχει κάθε χρόνο καινούρια τσάντα , είναι και πιο σωστός ή καλύτερος. Μην σκέφτεστε τι θα πει ο διπλανός σας ή τα άλλα παιδιά. Σημασία έχει να τα έχετε όλα εσείς , βάζοντας σε προβληματισμό τους γονείς σας που ξοδεύουν πολλά σε περιττά πράγματα, ή να συνεισφέρετε και εσείς στην οικογένεια σας ;

Επίσης επειδή τα ματάκια σας πέφτουν τις περισσότερες φορές στα ακριβά, λες και έχουν μαγνήτη και σας τραβάνε, σκεφτείτε πως μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, με κάτι πιο φθηνό. Ψάξτε και θα βρείτε πολλά που δεν είδατε με μια πρώτη ματιά !

Αγοράστε λοιπόν μόνο τα απαραίτητα! Έτσι οι γονείς σας θα καταλαβουν οτι τους σκέφτεστε και θα νοιώσουν πολύ όμορφα και ακόμα περήφανοι για εσάς!

Δεν έχει νόημα να ξοδεύετε συνεχώς για πράγματα που είτε έχετε , είτε δεν τα χρειάζεστε.

Το πιο σημαντικό στις μέρες μας, είναι να υπάρχει ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια. Απο εκεί ξεκινάνε όλα.

Φερθείτε έξυπνα και είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα νιώθετε πολύ καλά για αυτην σας την κίνηση.

Απο έρευνα που έγινε για την φετινή χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες, βγήκαν το εξής

""300 ευρώ μόνο για την αρχή της καινούργιας χρονιάς""
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μια τετραμελής οικογένεια που τα παιδιά της πάνε σχολείο, θα πρέπει να ξοδέψει 300 ευρώ τουλάχιστον με την αρχή της καινούργιας χρονιάς. Σημειωτέον δε ότι τα περισσότερα από αυτά τα είδη είναι αναλώσιμα,οπότε χρειάζονται συνεχώς καινούργιες αγορές.
Συγκεκριμένα:
10 τετράδια, 4σπιράλ, 2 τσάντες, 6 στυλό,10 μολύβια, 2 πακ. Μαρκαδόροι, 2 γόμες και 4 ντοσιέ κοστίζουν σύμφωνα με την έρευνα 220 ευρώ.

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά που χρειάζονται. Αν υπολογιστεί και το κόστος για μερικά ακόμα είδη, όπως κασετίνα, μαρκαδόροι φωσφόρου, στυλό με διάφορα χρώματα και εξωσχολικά βιβλία το κόστος αγγίζει τουλάχιστον τα 300 ευρώ.

eksipnapaidia.blogspot.com