Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΘΑΨΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και χιλιάδες σφαίρες εντοπίστηκε θαμμένο σε ορεινή περιοχή του Γράμμου, στην Διποταμιά Καστοριάς, σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι πρόκειται για φορτίο που......
θάφτηκε στη συγκεκριμένη περιοχή πριν από τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια, ενώ εκτιμάται πως προορισμός του ήταν κάποια στιγμή να καταλήξει στην ελληνική αγορά.
Ίσως η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να μας καθησυχάσει, ίσως ο αξιωματικός που ‘εκτιμά’ ότι τα όπλα ήταν προς πώληση, να ασχολείται μόνο με πορτοφολάδες. Να διατηρούν πέντε χρόνια θαμμένα όπλα οι λαθρέμποροι, δεν αντέχει στη λογική. Καλά θα κάνουν οι Υπηρεσίες να μη θεωρήσουν φήμες τα περί δημιουργίας ‘Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς’ (Ushtria Clirimtare e Camerise/UCC), που από το 1999 υπάρχουν πληροφορίες στην ΕΥΠ, και είδαν...... άλλωστε το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, έχουν σχηματιστεί ολιγομελείς πυρήνες (ομάδες των 5 ή 10 ατόμων) κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, με σκοπό τη διεξαγωγή ανταρτοπόλεμου και δολιοφθορών, συνολικής δύναμης 150 ανδρών.Ο οπλισμός τους φυλάσσεται σε κρύπτες που βρίσκονται διασπαρμένες σε όλη την ελληνική επικράτεια (και προέρχεται από τις μονάδες του Αλβανικού Στρατού που λεηλατήθηκαν το 1997) ενώ βασική δεξαμενή στρατολόγησης θεωρούνται φανατικοί Αλβανοί που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.
Το φθινόπωρο του 2005 ζητήθηκε μάλιστα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους συγκεκριμένους Αλβανούς “μετανάστες” καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες ενώ έντονη ανησυχία προκάλεσε η ταυτόχρονη ενεργοποίηση 100 καρτοκινητών στην περιοχή των Ιωαννίνων που ανήκαν σε Αλβανούς το Δεκέμβριο του 2008.
Yπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, στις 28 Αυγούστου 2008, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων, ανακαλύφθηκαν 7 τυφέκια ΑΚ-47 καλάσνικοφ, 2 αυτόματα αγνώστου τύπου, 9 γεμιστήρες κενοί και 4 γεμάτοι καθώς και 270 σφαίρες, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ενδεχόμενη τρομοκρατική δράση Αλβανών με αλυτρωτικές διαθέσεις.
Είναι γνωστό ότι κύκλοι των Τιράνων προωθούν εντέχνως τη προπαγάνδα περί Τσαμουριάς και ενισχύουν τους εξτρεμιστές που οραματίζονται τη ‘Μεγάλη Αλβανία’, με σύνορα μέχρι τη Πρέβεζα.

drasisahaiwn.blogspot