Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι γνωστές ύβρεις του κ. Πάγκαλου, ελάχιστα ενδιαφέρουν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ευρύτερα τον Ελληνικό λαό.
Όμως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, με τις σημερινές διαδοχικές του δηλώσεις, ότι... ‘’μπορεί να επιδιώξουμε αναδιάρθρωση του χρέους’’ κλπ, δημιουργεί μείζον θέμα για τη σταθερότητα της Ελληνικής οικονομίας και του ευρώ.
‘’Αναδιάρθρωση του χρέους’’ σημαίνει σοβαρά προβλήματα με τους πιστωτές μας, τρομακτικές συνέπειες για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την ίδια τη χώρα.
Γιατί, με βάση τη διεθνή εμπειρία, χώρες που προχώρησαν σε ‘’αναδιάρθρωση του χρέους τους’’ βρέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Γι αυτό, άλλωστε, σήμερα και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για απόψεις τύπου Πάγκαλου, για το ενδεχόμενο «αναδιάρθρωσης του χρέους», υπογραμμίζει:
‘’Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο… Τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους, που δεν θέλουν την επιτυχία μας. Είναι οι ίδιοι, που επένδυαν στην χρεοκοπία της χώρας. Ο Ελληνικός λαός θα τους διαψεύσει ακόμη μια φορά’’.
Επομένως, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
Είτε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου ‘’επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας’’, όπως λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για όσους μιλούν για ‘’αναδιάρθρωση του χρέους’’, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε στον Ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και τον σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου.
Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να απαντήσει –άμεσα- ο ίδιος επί της ουσίας και αν μεν ο Αντιπρόεδρός του έβλαψε τη χώρα, να τον αποπέμψει.
Διαφορετικά, ο Πρωθυπουργός οφείλει να πει όλη την αλήθεια, γι αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του τα αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πάγκαλος».
Τι είπε ο κ. Πάγκαλος για την αναδιάρθρωση
- Διεθνώς αρχίζει να συζητείται η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που η κυβέρνηση σπεύδει να διαψεύσει. Μήπως τελικά βρισκόμαστε κοντά στο σημείο αυτό;
«Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα, κ. Κωβαίε. Αλλά η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε».