Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ....ΤΡΟΪΚΑ"

Με το σεις και με το σας είχαν την Τρίτη τέσσερις υπουργοί το κλιμάκιο του στρατού κατοχής και άκουγαν τις απαιτήσεις τους και δεν μπορούσαν να πουν ούτε όχι. Χρυσοχοϊδης, Ρέππας, Κατσέλη και Λοβέρδος, μπορεί στα media να το έπαιξαν άνετοι και θαρραλέοι, ωστόσο, πίσω από τις κλειστές πόρτες άκουσαν κατσάδες γιατί δεν προχωρούν μεταρρυθμίσεις και προτροπές να τηρήσουν το Μνημόνιο, αλλιώς χρήμα δεν έχει.
Από τον Ανδρέα Λοβέρδο ζήτησαν... επιτακτικά περικοπές στις δαπάνες του ΕΣΥ ακόμη και με κλείσιμο νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας τους υποσχέθηκε ότι θα τους εξοικονομήσει 1,4 δις ευρώ μέσα στο 2011 και οι Τροϊκάνοι μόνο τα… μουστάκια τους δεν έτριβαν από ικανοποίηση. Το κλίμα για τα κανάλια ήταν… ήρεμο και θετικό, αλλά μέσα το κλιμάκιο πέρασε από κόσκινο όλες τις δαπάνες του ΕΣΥ. Γι’ αυτό μην απορήσετε αν του χρόνου κλείσουν νοσοκομεία, υπολειτουργούν κλινικές επειδή δεν έχουν υλικά ή γιατρούς και νοσηλευτές.
Στην Λ. Κατσέλη φέρεται να έκαναν δριμείες συστάσεις γιατί δεν προχωρά γρήγορα το σχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις ώστε αυτές να υπερισχύουν των κλαδικών. Μάλιστα ζήτησαν οι νέες συμβάσεις να προβλέπουν μισθούς 20%-30% χαμηλότερους απ’ ότι με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Παρ’ ότι τους παρουσίασε μια βελτιωμένη πρόταση η κ. Κατσέλη αυτοί ήταν αμετάπειστοι. Οπότε, εργασιακός μεσαίωνας και με τη βούλα.
Οσο για τον κ. Ρέππα, κόψε τα πάντα από τις ΔΕΚΟ σου, τους είπαν, όπερ σημαίνει… ΟΣΕ παντού. Του είπαν να διώξει κόσμο από τις αστικές συγκοινωνίες κι όχι μόνο, να ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ άμεσα, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να δοθούν με συμβάσεις παραχώρησης περιφερειακά αεροδρόμια.
Αυτά κι άλλα πολλά ειπώθηκαν στις κλειστές συναντήσεις των κυβερνητών με τους ανθύπατους με τις πληροφορίες να λένε ότι οι υπουργοί έμειναν αποσβολωμένοι με τις απαιτήσεις και το ύφος των Τροϊκάνων.
Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε…