Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΓΚΡΑΤΣΙΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ - ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΟΝΤΑΙ

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 80.000 ευρώ αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας της υπόθεσης του Βατοπαιδίου, Ειρ.Καλού, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος.
Ο Κ.Γκράτσιος, που...
παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 20 ώρες, αντιμετωπίζει, στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών», τις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 «περί καταχραστών δημόσιου χρήματος».
Σήμερα τα ξημερώματα η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή 3 πρώην υπουργών, των Ευάγγ. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα των κυβερνήσεων της Ν.Δ., για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία η Βουλή μετά από μυστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Oι πρώην υπουργοί παραπέμπονται τώρα σε Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει αν θα πρέπει να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο ή αν έχει επέλθει παραγραφή για τις πράξεις τους. Αντίθετα με βάση το αποτέλεσμα, υπήρξαν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι «αθώωσαν» για ανάλογα αδικήματα τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη η παραπομπή των οποίων δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Για τους δύο αυτούς γαλάζιους πρώην υπουργούς, δεν «πείστηκαν για την ενοχή τους» όπως έλεγαν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ηπολύωρη και ταυτόχρονα υψηλών εντάσεων συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής χαρακτηρίστηκε από την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΛΑΟΣ καθώς και από αντεγκλήσεις ανάμεσα στους βουλευτές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.