Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέα φαεινή ιδέα "έπεσε" στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την οποία θα φορολογηθούν οι καταθέσεις των πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, το ύψος των καταθέσεών τους, με βάση το φορολογικό τους εισόδημα.
Η νέα επιδρομή του υπουργείου Οικονομικών, ξεπερνάει και την....
πιό νοσηρή φαντασία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ τολμούν να βάλουν ευθεία κατά των καταθέσεων των πολιτών. Εκεί, φαίνεται πως διαπιστώθηκε το "λίπος", το οποίο ανθίσταται στον οικονομικό πόλεμο της κυβέρνησης κατά της μεσαίας και χαμηλής τάξης. Φυσικά, σε αυτή την ανήκεστη επίθεση των "λαμπρών εγκεφάλων" του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα λαμβάνεται υπ' όψιν το βάθος χρόνου του τραπεζικού λογαριασμού, ούτε φυσικά η εξόφθαλμη παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (οικονομικού χαρακτήρα).
Μήπως, μία αλλαγή τακτικής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, θα ήταν αποδοτικότερη; Μήπως εάν αποφασιζόταν η φορολόγηση των τραπεζών και των υψηλόβαθμων στελεχών τους, στα ακαθάριστα έσοδα, θα απέφερε πολλά περισσότερα και θα επέβαλε την αίσθηση της δίκαιας παρέμβασης στις υπόλοιπες οικονομικές τάξεις; Μήπως, εάν άλλαζε ο τρόπος φορολόγησης των μεγάλων εταιρειών (Α.Ε. κ.α.) θα κατάφερνε το υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλίσει τεράστια έσοδα τα οποία θα ανακούφιζαν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών; Μήπως, εάν η κυβέρνηση προχωρούσε στον εξαναγκασμό πληρωμής των τεραστίων χρεών από τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, θα κατάφερνε να γεμίσει τα άδεια ταμεία και να προχωρήσει σε πολύ γρήγορη αποπληρωμή των χρεών της χώρας; Μήπως, εάν η κυβέρνηση προχωρούσε σε φορολογικό έλεγχο ανθρώπων -τύπου Κυριακού- θα έβγαζε πολλά περισσότερα από όσα μπορεί και να φαναστεί αυτή τη στιγμή; Μήπως θα έπρεπε, επιτέλους, να γίνει ένας έλεγχος και να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο για την κατασκευή του πυρηνικού καταφυγίου του κυρίου Κυριακού (και μάλιστα εντός της θαλάσσης), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Πόρτο Χέλι, όπου είναι και η έπαυλη του συγκεκριμένου μεγαλο-καναλάρχη;
Την ίδια ζέση δεν φαίνεται να έχει η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, για έλεγχο των πολιτικών τόσο σε καταθέσεις όσο και σε περιουσίες (μετοχές, ακίνητα, ομόλογα, επιχειρήσεις) μέχρι και σε β' βαθμό συγγενείας... Και τι πιό λογικό άλλωστε! Είναι δυνατόν κόρακας να βγάλει το μάτι άλλου κόρακα; Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει κάποιος πρωθυπουργός στον έλεγχο των οικονομικών και των αποκτηθησών περιουσιών των βουλευτών της τελευταίας 30ετίας... Και μόνη η περίπτωση του γνωστού "παιδιού" του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Λαλιώτη, ο οποίος δηλώνει πάμφτωχος (μήπως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία ΜΚΟ ή ένας τραπεζικός λογαριασμός στήριξής του;).
Η τραγικότητα, η ρηχότητα και η κενότητα υπεύθυνων πολιτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, είναι πλέον κάτι περισσότερο από έκδηλη. Ο συνήθης στόχος αφαίμαξης και το θύμα της οικονομικής αρπαγής, ο Έλληνας πολίτης... Όμως, η υπομονή εξαντλείται. Ο φόβος για το άγνωστο, η ελπίδα για καλύτερο αύριο και κυρίως... οι συνεχείς προσβολές και παρεμβατισμοί στην ιδιωτικότητα, οδηγούν την κατάσταση εκτός ελέγχου... Και αναφέρομαι σε κατάσταση εκτός ελέγχου από την πλευρά των πολιτών. Γιατί από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, αφού η ίδια ελέγχεται (χωρίς καμία αντίσταση εκ μέρους της) από το μνημόνιο, το ΔΝΤ και τους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες...